У мережі повідомили, що зразки радянських автомобілів з електродвигунами з'явилися ще у 70-х роках, але на ті часи це було досить дорого та не практично. Проте через довгі роки до цієї ідеї таки повернулися, і так з'явилася перша електрична Таврія.

Відповідну інформацію та кадри надали у відео на YouTube-каналі «Geschichte Nerd»

Є інформація про те, що за часів СРСР на легендарному заводі ЗАЗ робилися дослідні зразки електричних двигунів. Але, знаючи, яка тоді була влада, не важко припустити, чому ця ідея не розвивалася.

Вже у 70-х роках почали виготовляти електронні двигуни, але лише у 1991-1994 роках з'явилася перша Таврія ЗАЗ 1109 з електричним двигуном. То справжній прогрес.

Публіка, яка переглянула відеоролик про радянські електромобілі, не змогла втримати своїх емоцій і почала писати коментарі.

«Як зазвичай не вистачило грошей», «Цікаво куди поділася ця технологія? Зараз доробртати й продавати, а ми збираємо китайське г...», «Нафтовим магнатам не вигідні електро авто... вони за будь-які гроші вб'ють виробництво їх..», «КПРС готова загробити будь-яку ідею крім однієї, СОВОК він і є совок! Питання що завадило в 2002-2008рр перейти на li-ion?А жаль!!! Машинка щось класна була», - пишуть обурення користувачі мережі.

Популярні новини зараз

Як відмити каструлю, якщо вона сильно підгоріла: прості способи, про які не всі знали

Результат вас точно здивує: навіщо хитрі французькі господині виливають на сковорідку пиво

Справжня весняна насолода: рецепт крабового салату з молодою капустою та яйцем

"Росію повністю затопить": відома провісниця розповіла, коли в Україні настане світ

Показати ще

Читайте також:

Досі виглядають сучасно: у мережі показали фото невідомих українських автомобілів

Дві приховані функції в салоні автомобіля, про які багато хто і не здогадувався

У мережі показали, як міг виглядати перший автомобіль, який з'явився в Києві