Як вдалося дізнатися вченим з Манчестерського та Салфордського університетів у новому дослідженні, у людей, які регулярно вживають рис, ризик серцевого нападу набагато вище, ніж у тих, хто споживає кашу рідко або взагалі виключив її з раціону.

У новому дослідженні фахівці заявили, що тривале вживання саме цієї крупи небезпечне для організму. Наукову роботу опублікували в Science of the Total Environment.

Рис. Скріншот з відео на Youtube

Відзначається, що дослідження проходило в Англії і Уельсі. Експерти з'ясували, що рис здатний підвищити ризик смерті від серцево-судинних захворювань.

Фахівці з'ясували, що у 25% жителів країни, які рисову кашу їдять часто – підвищується ризик розвитку інфаркту на 6%.

Як виявилося, рис потрапив до шкідливих каш через свою здатність вбирати в себе як хороші, так і шкідливі речовини. У більшості сортів рису міститься мікроскопічна доза миш'яку. При помірному споживанні вона не впливає на стан здоров'я, а при регулярному – суттєво, тому що миш'як може накопичуватися в організмі.

Популярные статьи сейчас

Почтовый ящик будем открывать со слезами: какими платежками удивят каждого украинца

Чем подкормить чеснок весной, чтобы он вырос размером с куриное яйцо: секрет турецких огородников

После такого вас расцелует вся семья: рецепт "ленивого" плова в рукаве с куриными бедрами

Бутылка колы и 5 литров воды: назван способ, который поможет быстро избавиться от колорадского жука

Показать еще

Миш'як поступово отруює, провокуючи передчасну смерть. За оцінками вчених, миш'як щорічно викликає близько 50 тисяч передчасних смертей. Вчені попереджають, що також є ризики розвитку злоякісних пухлин.

Експерти говорять про те, що за останні кілька років концентрація миш'яку в ґрунті й воді регіонів, де вирощують рис, значно зросла.

Варто відзначити, японці і китайці перед вживанням ретельно вимочують і промивають рис. Також його варять, змінюючи кілька разів воду. Таким чином можна позбутися більшості шкідливих речовин, але і хороші пропадають.

Варка рису протягом п'яти хвилин в киплячій воді і подальша заміна на чисту холодну воду дозволяє знизити концентрацію миш'яку на 54 відсотки в бурому рисі і на 73 відсотки у білому в порівнянні з сухим продуктом.

Раніше "Нyser" писав про те, що названі п'ять продуктів, які невиправно шкодять серцю.

Також наш портал повідомляв, гречка при всій своїй корисності має й серйозні протипоказання.

Нагадуємо, регулярне вживання вівсяної каші може негативно позначитися на здоров'ї.