Багато хто погодиться, що фото капучино з малюнком на молочній піні набирають у соцмережах більше лайків, ніж по-чоловічому суворий еспресо.

Каву з молоком пробували абсолютно все, проте з цим напоєм не все так однозначно і, як запевняють дієтологи, справа не тільки в тому, що кожен має свої смакові уподобання. Однак, не все так просто з цим поєднанням, і додавання молока в каву є чимало мінусів.

Так, наприклад, дієтологи запевняють, що для тих, хто намагається скинути зайві кілограми кави з молоком - заборонений напій, тому що після додавання молока кава з просто напою перетворюється на досить ситний перекус, причому з великим вмістом важких вуглеводів і як результат - з високою калорійністю.

Крім того, кава з молоком погано перетравлюється, тому що в молоці міститься лактоза (вона ж "молочний цукор") - вуглевод групи дисахаридів. Відсоток людей з непереносимістю лактози (точніше, низьким вмістом ферменту лактази) у різних країнах дуже великий: від 1-2% (скандинавські країни) до 90-100% (ЮВА). У східних слов'ян непереносимістю лактози страждає, за даними досліджень медичного антрополога Андрія Козлова, від 36 до 80% населення, залежно від регіону проживання.

Читайте також:

Путін такого не очікував: лише за кілька днів росіяни втратили 5 тисяч людей, літаки та гелікоптери

Популярні новини зараз

На Великдень ви всіх здивуєте цією смакотою: рецепт яєць, фаршированих крабовими паличками

Тепер уже не лише повістки: українцям розповіли, чого чекати від ТЦК

Вудка гнутиметься від улову: на що треба ловити коропа, щоб він клював як божевільний

Такої смакоти ви точно не куштували: рецепт простих бутербродів з буряковою намазкою та яйцем

Показати ще

Раптове вторгнення з Білорусі: у ЗСУ розповіли, що відбувається зараз

Небезпека навіть для Києва: експерт розповів, що може статися через скидання води на Каховській ГЕС