Запах поту створює людині проблеми із соціалізацією, адже складно спілкуватися з тим, від кого несе за версту.

Але не завжди різкий запах поту говорить про наявність проблем зі здоров'ям чи порушення правил особистої гігієни. Іноді у всьому винні продукти, які людина споживала в їжу.

Докладніше про це інформує ТСН.

Повідомляється, що насамперед неприємний запах поту провокує алкоголь та сигарети. Також сморід може спровокувати така харчова добавка, як глутамат натрію, а також кофеїн.

Ще неприємний запах поту провокує тваринний білок. М'ясо перетравлюється повільніше рослинної їжі. Продукти розщеплення білка всмоктуються в кишківник, де потрапляють у кров та піт, там поєднуються з бактеріями та посилюють запах.

Овочі. Йдеться про гарбуз, спаржу, броколі та цвітну капусту. Вони провокують виникнення неприємного запаху поту.

Популярні новини зараз

Тепер уже не лише повістки: українцям розповіли, чого чекати від ТЦК

Білі чи коричневі: які яйця найкраще фарбувати на Великдень та що потрібно знати

Баклажани будуть як на підбір: що потрібно додати до лунки, щоб отримати казковий урожай "синеньких"

Не притягуйте покійника в будинок: що ні в якому разі не можна робити на цвинтарі, поминаючи рідних та близьких

Показати ще

Приправи та гострі продукти. Йдеться про перець чилі, кумін, каррі і кмину. Річ у тому, що в таких продуктах міститься алкалоїд капсаїцин та інші хімічні речовини, що посилають мозку хибний сигнал про перегрівання тіла. У відповідь організм для остигання починає створювати ще більше поту.

Неприємний рибний запах від тіла може виникнути внаслідок надлишку холіну (вітаміну B4), що міститься в тунці та червоній рибі.

Читайте також: