Запах поту створює людині проблеми із соціалізацією, адже складно спілкуватися з тим, від кого несе за версту.
Але не завжди різкий запах поту говорить про наявність проблем зі здоров'ям чи порушення правил особистої гігієни. Іноді у всьому винні продукти, які людина споживала в їжу.
Докладніше про це інформує ТСН.
Повідомляється, що насамперед неприємний запах поту провокує алкоголь та сигарети. Також сморід може спровокувати така харчова добавка, як глутамат натрію, а також кофеїн.
Ще неприємний запах поту провокує тваринний білок. М'ясо перетравлюється повільніше рослинної їжі. Продукти розщеплення білка всмоктуються в кишківник, де потрапляють у кров та піт, там поєднуються з бактеріями та посилюють запах.
Овочі. Йдеться про гарбуз, спаржу, броколі та цвітну капусту. Вони провокують виникнення неприємного запаху поту.
ЄС "відвертається" від українців: допомоги більше не буде
Мобілізація раптово змінюється: Кабмін посилює покарання і призов
І гарнір, і закуска: рецепт дуже смачного гарбуза у сметанному соусі
Другий Саміт миру: Володимир Зеленський розповів, де він може бути - "Бо війна у нас"
Приправи та гострі продукти. Йдеться про перець чилі, кумін, каррі і кмину. Річ у тому, що в таких продуктах міститься алкалоїд капсаїцин та інші хімічні речовини, що посилають мозку хибний сигнал про перегрівання тіла. У відповідь організм для остигання починає створювати ще більше поту.
Неприємний рибний запах від тіла може виникнути внаслідок надлишку холіну (вітаміну B4), що міститься в тунці та червоній рибі.
Читайте також: