Українцям повідомили про те, що популярні гриби печериці можуть завдати серйозної шкоди людському здоров'ю. Справа в тому, що є магазинні гриби, які не можна їсти. Саме тому експерти вирішили назвати небезпечні ознаки того, що гриби є небезпечними.
У першу чергу потрібно сказати про те, що зберігання будь-яких продуктів у холодильнику не говорить про те, що термін їхньої придатності вічний.
Через те, що гриби є досить важкою їжею для організму людини, потрібно бути максимально обережними, щоб не завдати собі шкоди.
Якщо ви любитель печериць, що фахівці рекомендують звернути увагу на запах самого граба. Очевидно, що свіжі гриби мають грибний запах, який легко відчути. Однак якщо від печериць пахне підвалом чи вогкістю, то це говорить про те, що вони зіпсовані.
Також якщо на капелюсі гриба з'явився наліт, це означає, що він зіпсований. Сюди ж можна віднести і ту ознаку, коли на капелюсі печериці є блиск.
Плями і цятки на грибах теж означають, що їх краще позбутися.
Ох, цей "бородатий" буряк: чому коренеплід перетворився на химерного монстра, і що з цим робити
Липень 2025: хто зі знаків Зодіаку злетить на пік слави і як не прогаяти свій зірковий шанс
На блокпостах забиратимуть права: кого це торкнеться і до чого тут мобілізація
Пенсія під загрозою: українських пенсіонерів за кордоном змушують "перевірятись", інакше грошей не буде
Важливо розуміти, що свіжий гриб – твердий та пружний. Щоб перевірити його свіжість, потрібно його надламати та подивитися яким він кольором усередині. Якщо колір білий – все добре, якщо колір темний, то гриб краще не їсти.
Читайте також:
Час робити запаси: які продукти подорожчають відразу після Нового року та Різдва
Якщо нема на чому готувати під час відключення світла: які продукти викликають ботулізм