Хронічні захворювання стають порушенням, що перешкоджає повноцінному та довгому життю значної кількості людей у ​​світі. Парадоксально, одне хронічне захворювання може створити передумови для розвитку іншого. Проте вчені стверджують, що лише два напої в рази можуть знизити схильність до хронічних захворювань та продовжити ваше життя.

Про це повідомляє Express.

Захворювання, що виникають протягом життя, такі як діабет, роблять організм більш уразливим перед раком та захворюваннями серцево-судинної системи.

Згідно з проведеними дослідженнями, два напої – зелений чай та кава – мають значний вплив на зниження ризику смертності від різних захворювань.

За результатами наукових досліджень, вживання чотирьох чашок зеленого чаю щодня сприяє зниженню ризику розвитку діабету другого типу та пов'язаних із ним захворювань. Аналогічні позитивні ефекти відзначаються у людей, які регулярно вживають каву.

Доктор Юдзі Коморита, провідний автор дослідження, зазначає: "Збільшення вживання зеленого чаю та кави значно пов'язане зі зниженням загальної смертності. Ці ефекти можуть бути взаємодоповнювальними.

Популярні новини зараз

Скрізь цю стіну ще треба пробитися: 5 найхолоднокровніших знаків Зодіаку, емоції яких важко дізнатись

Так курячі ніжки ви ще не готували: рецепт простих та ароматний сосисок у духовці

Оточення Путіна загнало його в пастку, крах неминучий: що відбувається у Кремлі

Це просто блаженство під картоплю: рецепт маринованого малосольного оселедця по-голландськи - це потрібно спробувати

Показати ще

Протягом дослідження вчені спостерігали за 5000 добровольцями із діабетом другого типу, середній вік яких становив 66 років. Учасники надали списки напоїв, які вони вживали щодня.

Аналіз показав, що ризик передчасної смерті знижується у тих, хто п'є одну чашку кави на день, на 19%. При вживанні двох чашок кави на день цей ризик знижується вже на 41%.

Однак найкращий результат досягається у тих, хто вживає в день чотири чашки зеленого чаю та дві або більше чашок кави – їхній ризик передчасної смерті знижується на 63%.

Фахівці стверджують, що вживання цих напоїв пов'язане з наявністю антиоксидантів та протизапальних сполук у зеленому чаї, а також біологічно активних компонентів у каві, які впливають на вироблення та чутливість до інсуліну.

У порівнянні з тими, хто не вживав жодного напою, і тими, хто вживав один чи обидва, ризик померти від будь-якої причини у шанувальників зеленого чаю та кави виявився набагато нижчим, наголошує доктор Коморита.

Поживні речовини та рослинні сполуки, що містяться в зеленому чаї, включаючи антиоксиданти, відомі як катехіни, можуть позитивно впливати на здоров'я, прискорюючи метаболізм, захищаючи від раку простати та молочної залози, підтримуючи імунну систему, а також сприяючи нормалізації ваги та підтримці працездатності.