Стало відомо, що ЗС РФ у Луганській області освоюють тактику штурму за допомогою мотоциклів та мопедів.

Так, офіцер секції планування бригади "Рубіж", майор Нацгвардії Дмитро Кожубенко в ефірі КИЇВ24 розповів , що на Луганщині під час штурмів росіяни застосовують "Жигулі" та мотоцикли.

"У районі оборони бригади "Рубіж" зараз противник техніки фактично не застосовує під час штурмів. Але коли вони були, то наші оператори FPV-дронів відпрацьовували по танках, БМП, МТ ЛБ", - заявив Кожубенко.

Зазначимо, що росіяни, у свою чергу, вважають використання мотоциклів на полі бою новою тактикою у боротьбі з ЗСУ, оскільки мотоцикл вразити набагато складніше, ніж піхоту.

Бійці російської армії розповідають пропагандистам, що завдяки двоколісному вони мають можливість максимально швидко наблизитися до позицій противника та зав'язати ближній стрілецький бій. У той же час танки, БМП і БМД добре помітні на полі бою, і через невисоку швидкість часто потрапляють під удари дронів, а також уражаються пострілами з гранатометів та ПТРК.

Більше того, у тилу росіяни навіть проводять навчання штурмовиків ЗС РФ щодо швидкого зближення із противником за допомогою мотоциклів.

Популярні новини зараз

Її навіть не потрібно варити: рецепт швидкої та апетитної аджики на зиму без болгарського перцю

"Нова" мобілізація: що загрожує українцям, які виїхали за кордон

Тіна Кароль блиснула "оновленим" тілом: Дан Балан втратив би дар мови

Тепер розпочнуться важкі часи: українців у Німеччині позбавляють статусу тимчасового захисту – що треба знати

Показати ще

Той факт, що штурмові підрозділи росіян почали серйозно відпрацьовувати тактику застосування мотоциклів, говорить про те, що найближчим часом вона може набути більшого поширення у військах. За словами військових, мотоцикли на полі бою мають лише один недолік – він беззахисний навіть перед легкою стрілецькою зброєю.

Нагадаємо, на початку квітня бійці Національної гвардії України взяли в полон окупанта із російської бригади морської піхоти, який намагався штурмувати українські позиції на мопеді.

Читайте також:

Тривожний дзвінок для Путіна: у Росії вже прямо заявили про крах усієї економіки

Армія Путіна на це не очікувала: бойові вертольоти РФ вже збиваються звичайними дронами

Цифра просто лякає: скільки українців покинуть країну у найближчі два роки – офіційний прогноз