Володимир Зеленський нещодавно заявив про те, що операція в Курській області була організована навіть для того, щоб показати всьому світу, що путін не хоче захищати свій народ.

Єдине, що для нього важливо – окупація нових територій, а не захист своїх. Ці слова підтверджує звіт Інституту вивчення війни (ISW) за 23 серпня, хоч кремлівському диктатору і довелося перекинути частину військ з Харківщини на Курщину.

ЗСУ: скрін з відео

Так, аналітики зафіксували значні передислокації елементів Північного угруповання військ РФ із Харківського напрямку до Курської області.

Експерти вважають, що це говорить про те, що російське військове командування вирішило пожертвувати наступальною операцією на півночі Харківської області для адекватної відповіді на операцію ЗСУ на Курщині.

За даними Інституту вивчення війни на 23 серпня, у Харківській області продовжувалися військові сутички. Основні осередки бойових дій були зосереджені у північному та північно-східному напрямках від Харкова. Проте експерти зазначають, що не виявили достовірних свідчень про зміну лінії фронту в цьому регіоні.

Популярні новини зараз

Наталія Могилевська розповіла про проблеми із прийомною дочкою: не ходила, не їла, не говорила

Догляд за полуницею у вересні: правила поливу, обробки та підживлення

Пообіцяли йому перемогу у війні: стало відомо, з ким міг радитися путін, нещодавно теж їздив до них

Лесю Нікітюк знайшли в кущах в рідному місті: "Гусінь мене не з'їсть"

Показати ще

Окупанти

Крім того, аналітики інституту не змогли підтвердити заяви російської сторони, що нібито окупаційні війська нещодавно просунулися на північний схід від Вовчанська.

Крім того, в ISW підкреслили, що, незважаючи на те, що частину підрозділів РФ перекинули на Курщину, російські війська мають достатню живу силу в цьому районі для продовження атак

Читайте також:

Зеленський зробив важливу заяву про закінчення війни: що буде, якщо партнери не встоять.

Лікарі безсилі: Путін не зміг без папірця згадати назву Курської області .