Ні для кого не секрет, що в РФ йдуть на різні хитрощі, аби мобілізувати більше людей на війну з Україною. Начальник ГУР, Генерал-лейтенант Кирило Буданов озвучив свій прогноз, чи Кремль оголосить масштабну мобілізацію.

Так глава військової розвідки вважає, що з мобілізацією в Росії не все так просто.

За словами керівника ГУР, на початку повномасштабного вторгнення РФ в Україні Кремль оголосив часткову мобілізацію та намагався заохочувати добровольців значними грошовими сумами, але в якийсь момент цього виявилося замало для поповнення агресорської армії.

Так, начальник ГУР заявив, що ще три місяці тому в Росії почалися проблеми з людським ресурсом, і останнім часом там було зафіксовано близько 10% недобору.

"Подумайте, чому ворог постійно підвищує рівень одноразової грошової виплати за підписання контракту? Суми дійшли, залежно від регіону, вже до 2 млн російських рублів. Це величезні гроші для Росії. Відповідь очевидна - потік добровольців катастрофічно зменшується. І в останні місяці армія РФ вперше зіткнулася з кадровим недобором. Росія має план з мобілізації, і згідно з ним зафіксовано майже 10% недобору", — розмірковує Буданов.

За словами військового, зараз російське міноборони намагається виправити становище, адже керівництво Кремля чудово розуміє, що якщо продовжиться затяжна війна, то не пізніше, ніж улітку 2025 року, Росія зіткнеться з дилемою – або зупиняти це все, або оголошувати повторну масштабну мобілізацію.

Популярні новини зараз

Тепер готую котлети тільки так: рецепт та секрети страви, про які ви не знали

Тіна Кароль блиснула "оновленим" тілом: Дан Балан втратив би дар мови

Місячне затемнення та кардинальні зміни: 4 знаки Зодіаку, яких незабаром занесе на повороті

Лукашенко зробив гучну заяву щодо війни з Україною: мабуть щось відчуває

Показати ще

Водночас Буданов упевнений, що тягти з якимось серйозним рішенням ворог буде до останнього, оскільки, на думку керівництва Росії, масштабна мобілізація може серйозно похитнути політичну ситуацію в країні.

Читайте також:

Це вже повний кінець: росіян змушують іти у штурм на крадених "Жигулях" та мотоциклах

Тривожний дзвінок для Путіна: у Росії вже прямо заявили про крах усієї економіки

Пенсіонерів потішили доплатами: на що можна розраховувати тим, кому виповнилося 60 років