Декілька місяців Україна жила в атмосфері протестів з боку Польщі на кордоні. Тоді вийшли фермери, які недали багато лиха.

І не пропускали товари для військових, і розсипали наше зерно на дорогу... Нині наші держави начебто домовились і все вщухло, але раптово з'явилася інформація про те, що протести поновляться.

Польща

Повідомляється, що закупівельні ціни на малину в Польщі впали до 6,5-7 злотих (70-75 грн.) за кілограм, що нижче за рівень рентабельності. Польські виробники побоюються подальшого падіння цін.

Сильвестр Дзевульський із Люблінської сільськогосподарської палати прокоментував ситуацію.

"Це кілька тисяч тонн - так припускають виробники. Останнім часом спостерігалося значне зниження закупівельних цін, що явно викликане імпортом з України. Це велика проблема для наших виробників - навіть коли українська малина не йде безпосередньо до Польщі. Ягоди зі Сходу йдуть в інші країни " , - зазначив він.

Популярні новини зараз

Як часто і навіщо перезавантажувати смартфон: ви здивуєтеся, як це корисно

Грядки подякують врожаєм: коли потрібно, а коли заборонено використовувати соду для городу

На ньому живого місця не залишилося: Кадирову проводять пересадки органів, нічого не приживається – що відомо

Повені в Україні, як у Європі: синоптик розповіла про погоду на тиждень та ризики

Показати ще

Продаж ягід, фото: youtube.com

Польські виробники аргументують, що не можуть конкурувати з українською продукцією через нижчу собівартість виробництва в Україні та менш суворі екологічні стандарти. Фермери закликають владу запровадити ліміти на імпорт та посилити контроль на кордоні. Дзевульський вважає, що запровадження лімітів залежить від влади Польщі. Такої думки й виробники.

Читайте також:

Прем'єр-міністр Польщі заявив, що його країна заблокує вступ України до ЄС після слів Кулеби.

Дуда зізнався, що дзвонитиме Зеленському і проситиме не стріляти в росіян, Володимир не розгубився: "Буде зайнято".