На упаковці розчинної кави часто можна знайти рекомендацію про те, що в процесі приготування напою необхідно використовувати не кип'яток, а гарячу воду температурою 80-90℃. Щоправда, мало хто на це звертає увагу та дарма.

Так, вчені з'ясували, чому не можна заливати окропом каву. Виявляється, використання кип'ятку небажано через те, що він посилює смак і запах штучних компонентів – ароматизаторів та підсолоджувачів.

Таким чином, температура води при приготуванні кави відіграє дуже важливу роль: і дуже гаряча і кімнатна температура впливає на смак напою.

Експерти стверджують, що каву не можна заливати окропом, температура якого 100 С, оскільки він дуже погано впливає на смак.

Ідеальна температура для приготування смачної заварної кави – 90-95 С.

Якщо ж ви хочете смачно приготувати розчинну каву, потрібно покласти в чашку потрібну кількість кави, додати одну столову ложку холодної або трохи теплої води і перемішати, далі влити гарячу воду.

Популярні новини зараз

Оточення Путіна загнало його в пастку, крах неминучий: що відбувається у Кремлі

Нова мобілізація та відстрочка: скільки діє "броня" від призову

Наталія Могилевська розповіла про проблеми із прийомною дочкою: не ходила, не їла, не говорила

Так вміли лише наші бабусі: рецепт корисних та смачних квашених помідорів на зиму

Показати ще
Читайте також:
Ви позбавляєте себе справжнього аромату: через яку помилку при заварюванні кави вона стає несмачною

Шкідлива звичка, яка гробить здоров'я: названі продукти, з якими не можна вживати каву

Секрет, про який знають не всі: навіщо в каву таємно кладуть шматочок яєчної шкаралупи

І не лише чай чи кава: які продукти не можна вживати з молоком

Допоможуть три ложки кави: що потрібно зробити, щоб волосся перестало випадати