Навіть при приготуванні такої простої страви, як картопля, можна припуститися помилок, які зроблять її несмачною або навіть шкідливою. Щоб уникнути цього важливо знати кілька простих правил.

Докладніше про те, як не можна варити картоплю, щоб вона не зіпсувалася, читайте в нашому матеріалі.

1. Очищення картоплі

Зрізати шкірку з картоплі потрібно, але робити це потрібно акуратно, щоб не видалити дуже багато корисних речовин. Якщо ви хочете отримати максимально корисний продукт, варіть картоплю у мундирі.

2. Замочування картоплі

Після очищення картоплю потрібно покласти у холодну воду на 30-60 хвилин. За цей час з нього вийдуть нітрати та надлишок крохмалю, а пюре вийде більш пишним та ніжним.

Популярні новини зараз

Нова мобілізація та відстрочка: скільки діє "броня" від призову

Наталія Могилевська розповіла про проблеми із прийомною дочкою: не ходила, не їла, не говорила

"Нова" мобілізація: що загрожує українцям, які виїхали за кордон

Так вміли лише наші бабусі: рецепт корисних та смачних квашених помідорів на зиму

Показати ще

3. Заміна води

Після замочування воду треба злити, а картоплю відварювати у чистій. Це дозволить зберегти усі корисні речовини.

4. Додавання солі

Сіль потрібно додавати в кінці приготування, щоб картопля зберегла свою форму і не розварилася.

Ось кілька додаткових порад, які допоможуть вам приготувати ідеальну картоплю:

  • Якщо ви хочете, щоб картопля вийшла більш м'якою, додайте у воду трохи олії або вершків.
  • Для приготування пюре найкраще використовувати картоплю із високим вмістом крохмалю.
  • Щоб картопля вийшла хрумкою зовні і м'якою всередині, її можна запекти в духовці.

Дотримуючись цих простих правил, ви зможете приготувати картоплю, яка буде смачною та корисною.

Читайте також:

Бульйон буде ідеально прозорим і наваристим: хитрість, яку використовували наші бабусі

Один із найсмачніших і правильних рецептів: як приготувати капусту "Провансаль"

Ця страва підкорить усю сім'ю: рецепт запіканки з картопляного пюре з м'ясним фаршем