Зберігання вершкового масла без охолодження - цікава тема, особливо коли йдеться про домашнє вершкове масло. Хоча ідеальний сніданок часто включає в себе хрумкі французькі тости з багету з вершковим маслом, що тане, виникає питання: чи завжди зберігати масло в холодильнику?

Відповідь залежить від сорту олії. Домашню олію, виготовлену зі свіжих непастеризованих вершків або молока, слід зберігати в холодильнику. При кімнатній температурі може швидко зіпсуватися через активного розвитку бактерій з його поверхні.

Однак продукти, які продаються в магазинах під виглядом вершкового масла, зазвичай виготовляються з пастеризованого молока, що робить їх більш стійкими до зростання мікробів. Зберігання купленого в магазині вершкового масла при кімнатній температурі може бути прийнятним, оскільки воно знижує ризик псування.

Це особливо актуально для продуктів з низьким вмістом білка та вуглеводів, оскільки ці компоненти можуть служити їжею для бактерій та плісняви, пояснює дієтолог та експерт з безпеки харчових продуктів Брі Белл.

Для тих, хто цікавиться, як зберігати масло без холодильника протягом тривалого періоду, є цікавий метод, який використовується у Франції з 19 століття і залишається актуальним до сьогодні.

Французька маслянка складається з кришки з олією та підносу з підсоленою водою. Занурюючи масло в підсолену воду, ви можете зменшити вплив на нього кисню, що допомагає запобігти окисленню.

Популярні новини зараз

Скрізь цю стіну ще треба пробитися: 5 найхолоднокровніших знаків Зодіаку, емоції яких важко дізнатись

Довгоочікувана індексація пенсій: що отримають пенсіонери та про що попереджає Кабмін

Так вміли лише наші бабусі: рецепт корисних та смачних квашених помідорів на зиму

Вони розлітаються за кілька годин: рецепт лінивих пиріжків з капустою на сковорідці

Показати ще

При регулярній заміні води олію можна зберігати таким чином близько місяця.

Цей метод може бути варіантом збереження свіжого масла при кімнатній температурі без необхідності охолодження, а також збереження його смаку і текстури.

Якщо ви не використовуєте французьку маслю, вершкове масло не можна зберігати при кімнатній температурі більше 7 днів, так як воно може гірчити і псуватися.

Читайте також:

Так роблять італійці: що додати в каструлю, щоб макарони ніколи не злипалися

Результат відчується відразу: для чого багато господинь кладуть звичайну фольгу під батареї

Ви дуже ризикуєте: чому в жодному разі не можна кип'ятити воду вдруге