Курка - це дуже корисне та смачне м'ясо, яке можна готувати в різному вигляді. Цю страву називають курка "Пікассо", тому що вона подається з болгарським перцем, який має різні відтінки та кольори. Часто при готуванні використовують кілька різнокольорових видів перцю, щоб зробити відповідне оформлення.

Курка "Пікассо" може бути як гарніром, так і окремою стравою.

  • Куряча грудка 4 штуки;
  • Цибуля 2 штуки;
  • Солодкий перець 3 шт.;
  • Часник 3 зубчики;
  • Помідори: 4 штуки;
  • Овочевий бульйонний кубик 1 штука;
  • Сир 100 г;
  • Суміш італійських трав 1 столова ложка;
  • Вода ½ склянки;
  • Вершки ½ склянки;
  • Оливкова олія 2 столові ложки;
  • Мускатний горіх щіпка;
  • Сіль за смаком;
  • Вершкове масло|мастило | 1 столова ложка;
  • Молотий чорний перець за смаком

Наріжте болгарський перець кільцями (краще вибрати трьох різних кольорів - це виглядає яскравіше), попередньо видаливши насіння. Цибулю нарізати півкільцями, часник натерти на дрібній тертці.

Курячі грудки посолити, поперчити. У комбінації 2 столові ложки оливкової та 1 столова ложка вершкового масла, обсмажити грудки до золотистої скоринки. Перекласти у форму для духовки.

У цій же сковороді обсмажити цибулю до золотистого кольору, перекласти до курки.

Час для болгарського перцю – злегка обсмажити кільця, доки вони не стануть м'якими – і до курки.
Тертий часник помістити в сковороду, пасерувати 30 секунд, потім залити водою, додавши помідори нарізані (шкірку можна попередньо видалити), добре перемішати. Додати італійські трави, овочевий бульйонний кубик, сіль, перець, дрібку мускатного горіха. Влити півсклянки вершків, перемішати.
Варити соус 5 хвилин|мінути| на повільному вогні. Залити їм курку із овочами. Закрити фольгою, відправити в духовку за температури 200 градусів на 30 хвилин.

Популярні новини зараз

Kyivstar, Vodafone та Lifecell приготуватися: тепер почнуться штрафи через відключення світла

Наступного року виноситимете врожай тазиками: чим підгодувати грядки з помідорами восени

Наталія Могилевська розповіла про проблеми із прийомною дочкою: не ходила, не їла, не говорила

"Нова" мобілізація: що загрожує українцям, які виїхали за кордон

Показати ще

Дістати, посипати сиром натертим на тертці, помістити курку назад в духовку, але вже без фольги, ще на 15 хвилин, поки сир не розплавиться.

Читайте також:

Що буде з цінами на м'ясо, фрукти та овочі: українцям розповіли, до чого готуватись

Як за кілька секунд визначити, що вам продають м'ясо з домішками або хімією.

Усі думатимуть, що це пиріг: рецепт фаршированого батона з м'ясом, помідорами та огірком