Багато хто звикли, що шарлотка це варіація на тему яблучного пирога, а якщо конкретно, то шарлотка - це солодкий десерт з яблук, запечених у тісті. Як виявилося, шарлотка – це не лише яблучний пиріг, це будь-який пиріг із фруктами чи овочами, а якщо бути точніше – хлібний пудинг. Т його можна приготувати навіть із беконом та пекінською капустою.

Отже, щоб приготувати пиріг з несолодкого бісквітного тіста зі шматочками капусти і бекону, знадобляться такі продукти:

  • Капуста пекінська - 500 г
  • Бекон - 200 г. Бекон підійде свіжий, солоний або копчений;
  • яйця 3 штуки;
  • Борошно - 100 г (2/3 склянки ємністю 250 мл)
  • Розпушувач - 17 г
  • Цукор - 5 г
  • Сіль - 3-5 г (за смаком)
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Олія (для підготовки форми) - 5 мл.

важливо!

  • Додатково можна додати твердий сир чи гриби.

Борошно просійте, додайте розпушувач і перемішайте.

Пекінську капусту добре промийте, струсіть. Наріжте капусту соломкою і помістіть у глибоку миску. Підсоліть і трохи пам'ятайте руками, щоб капуста пустила сік та її обсяг зменшився.

Бекон наріжте брусками. Додати до капусти. Перемішайте.
Увімкніть духовку для розігріву до 180 градусів.

Популярні новини зараз

Рецепт на швидку руку, коли залишився 1 день: сирна паска на Великдень-2025, як сирки з дитинства

Тіна Кароль "підловилась" в готельному номері за цікавим заняттям: тепер це побачила вся Україна

На Хмельниччині нетвереза жінка забула немовля у знайомого:трбох дітей вже вилучали до цього

Непрості новини: три знаки Зодіаку, яким доля готує поворот у житті найближчим часом

Показати ще
У мисці для збивання з'єднайте яйця, сіль та цукор. Збийте до пишності - 4-5 хвилин на невеликій швидкості міксера.

Всипте борошно з розпушувачем. Перемішайте, щоб не було грудочок.

Влийте тісто в миску з капустою та беконом. Добре перемішайте.

Форму для випікання діаметром 18 см вистеліть пергаментом і змастіть його олією.

Викладіть капустяне тісто, поверхню розрівняйте ложкою.

Відправте в добре розігріту духовку і випікайте 30-40 хвилин|мінути| при температурі 180 градусів.

Дайте випічці трохи охолонути. Вийміть пиріг з|із| форми на блюдо і подавайте до столу.

Читайте також:

Ви його будете їсти без зупинки: рецепт ситного пирога з шинкою та сиром, який робиться із хліба

За 10 хвилин тарілка буде порожньою: рецепт швидкого пирога цибулі з листкового тіста з сиром

На тарілці не залишиться жодної крихти: рецепт швидкого заливного пирога з молодою капустою