Мільйони людей у всьому світі розпочинають свій ранок з кави.
Учені розповіли, як спосіб приготування кави пов’язаний з розвитком серцево-судинних захворювань.
Результати дослідження були опубліковані в Sage Journas.
В ході дослідження вчені виявили зв’язок між типом кави (фільтрована, нефільтрована) та ризиком розвитку серцево-судинних захворювань та тривалістю життя.
Фільтрований напій полюбляє 59% учасників, 20% обрали нефільтровану каву, 9% вживають обидва види, а ще 12% не пили каву нікои.
Найбільш шкідливою вважається нефільтрована кава та кава заварена у чашці. Такий напій містить чимало речовин, які призводять до підвищення рівня холестерину. Порівняно з фільтрованою кавою, нефільтрована містить в 30 разів більше таких речовин.
"Мімоза" на столі більше не з'явиться: рецепт салату "Маркіза", який давно замінив радянську класику
Графіки відключення електроенергії 21 листопада: Укренерго назвав години без світла
"Баунті" тепер дешевше за гриби: рецепт рогаликів до чаю з райською начинкою
Хлопець Лесі Нікітюк розповів, як довго вони з нею разом: "Таке почуття, ніби..."
Якщо говорити про найкорисніший спосіб заварювання кави, то найркще її приготувати одноразовим протоком гарячої води через шар меленої кави на фільтрі. Помірне вживання напою, приготованого таким способом, навіть знижує ризик розвитку серцево-судинних захворювань та відповідно смерті від їх ускладнень.
Найнижчий рівень смертності зафіксований серед учасників експерименту, які випивали від одної до чотирьох чашок фільтрованої кави на день. Також це дослідження показало, що помірне вживання кави приносить користь та позитивно впливає на здоров’я серцево судинної системи. Тобто вживати каву корисніше, ніж не вживати взагалі.
Читайте також:
Щоб не було туалетних асоціацій: як швидко видалити з чашки коричневі плями від чаю та кави
Ви робили це неправильно: чому насправді каву не можна заливати окропом
Станете нервованими, з'явиться гормон стресу: що буде, якщо пити каву натщесерце