На першому місці опинилася кукурудзяна каша. У ній міститься велика кількість корисних вітамінів та мікроелементів, що сприяють збереженню здоров'я. Ця каша корисна для міцності зубів та пружності шкіри. Вона благотворно впливає на роботу серцево-судинної системи та стан печінки. При цьому кукурудзяна крупа є досить алергенним продуктом, тому від вживання краще відмовитись людям з індивідуальною нестерпністю. Також медики не рекомендують її їсти в період загострення захворювань шлунково-кишкового тракту.
Далі слідує пшоняна каша . При тому що цей продукт має безліч плюсів, її небезпечно вживати при захворюваннях щитовидної залози. Вся справа в тому, що білки пшона містять мало незамінних амінокислот, а лізину в них удвічі менше, ніж у рисовій крупі, і втричі-вчетверо менше, ніж у гречаній.
Пшоняна каша не шкідлива, але й не надто корисна. Від цієї каші краще відмовитись тим, у кого виразка чи гастрит.
На третьому місці антирейтингу опинилася рисова каша . Лікарі не рекомендують вживати білий рис. Він може спровокувати тяжкість у шлунку і навіть запор.
На четвертому місці опинилася вівсянка . Вівсяна каша вважається дуже корисною, проте є нюанси, про які слід знати. Наприклад, її вживання може призвести до остеопорозу. До того ж, вівсяна каша може спровокувати набір маси тіла.
Далі слідує кускус . Ця каша не рекомендована діабетикам та людям з непереносимістю глютена. Замикає список манної каші. Вона підходить лише для людей із хворим на шлунок. Для решти ця каша абсолютно марна.
Юрій Ткач з" Одного разу під Полтавою" вдруге став на коліно: "У неї був шоковий стан, вона плакала"
В Україні урізали "захмарні" пенсії: кого торкнулися зміни у 2025 році
"Червень, який змінив все": Лесі Нікітюк довелося доводити свою вагітність, фото з укриття пологового будинку
Кожен день як свято: соковита курочка "по-єврейськи", яка тане в роті, рецепт
Читайте також:
Жіночий угодник: рецепт пирога з лавашу з сиром та замороженою вишнею
Якщо вам трапилося яйце з двома жовтками: що кажуть прикмети та чого чекати