Відомий педіатр Євген Комаровський розповів деякі факти про такий відомий всім спосіб тривалого зберігання продуктів, як заморозка. Медик називає її найкращим способом зберегти користь їжі, однак і тут існують певні "але".
Перш за все, доктор зазначає, що існує температура, нижче якої не можна заморожувати продукти і це більше -18 градусів. Про це слід пам'ятати при покупці холодильника або морозильної камери, розповідає він на своєму каналі в YouTube.
Важливо відправляти на заморозку свіжі продукти. Намагайтеся відправляти їх в морозилку, як тільки купите.
Також важливо читати інструкцію до морозильної камери. У камерах існують відсіки "для зберігання" і "для заморозки". Це означає, що незаморожені продукти не можна класти поруч з уже замороженими.
У морозильній камері не допускається циркуляція повітря, як це практикується в холодильнику.
Снігу по пояс і мінус 15: "Льодовиковий період" увірвався в Україну - погода на вихідні влаштує Апокаліпсис
Грошей потребувати не будете: знаки Зодіаку, яких Зелена Змі в 2025 році обдарує багатством
Ну хоча б тут ціни радують: у супермаркетах подешевшав цукор, але борошно взяло курс на здорожчання
Вся правда їм приходить уві сні: 5 знаків Зодіаку, які бачать пророчі сни
"Коли ви щось зберігаєте в холодильнику, дуже важливо, щоб там була циркуляція повітря. Тобто якщо в звичайному холодильнику продукти стоять щільно, і повітря між ними не циркулює, то це дуже небезпечно. Температура не знижується, не охолоджуються продукти. То в морозильній камері-все навпаки... В ідеалі порожнього місця бути не повинно", - каже лікар.
Якщо у вашій морозилці є порожнє місце, то важливо його заповнити хладелементом (льодом) поки на його не місце ви не покладете продукти.
У морозильну камеру відправляти продукти необхідно холодні або остиглі.
Дуже зручно заморожувати невеликими порціями, щоб потім від Великої не відпилювати шматки і не розморожувати величезний пласт, щоб потім знову відправити його на заморозку.
Правильно заморожувати в спеціальних пакетах, а не простих "кульках". Вони мають відсіки для записок, на яких можна написати дату.
Заморожуйте бланшовані продукти. Якщо це морква, то натріть її, покладіть в сито і опустіть в окріп на 10 секунд. У такому вигляді продукти будуть зберігатися довше.
Якщо продукт почав псуватися, то відправляти його в морозилку, щоб убити бактерії, не можна. Таким чином "нікого там не вб'єте". Важливо класти в морозилку тільки свіжі продукти.
"Заморожування не вбиває шкідливі бактерії", - додав Комаровський.
Раніше Hyser писав про те, що ми писали рецепт смачної гарбузової каші з молоком.
Також Hyser повідомляв, що названі продукти, які допомагають роботі кишечника.
Нагадавши, який напій фантистически впливає на довголіття.