Українців попередили про небезпеку вживання деяких продуктів у зимовий сезон.
Справа в тому, що взимку імунітет, як правило, слабшає через брак вітамінів, що стає причиною багатьох захворювань, в тому числі інфекційних. У зв'язку з цим, варто ще уважніше ставитися до свого здоров'я і по можливості дотримуватися правильного харчування. Про це пише "Жіночий світ".
На цей рахунок висловилася Марина Безсонова, яка є дієтологом і напевно знає, які продукти точно не принесуть ніякої користі взимку і чому їх необхідно виключити зі свого раціону. Зокрема, мова йде про шкоду такої їжі, як фастфуд і напівфабрикати.
Також не слід вживати їжу, яка додатково охолоджує організм, а саме холодні супи на зразок окрошки, борщу або гаспачо. Тим більше, що такі супи тільки погіршують травлення в цілому.
Від спиртного утримуватися взимку теж було б корисно, оскільки воно має високу калорійність і уповільнює метаболізм. Разом з тим алкоголь викликає помилкове відчуття голоду, через яке людина переїдає і набирає зайву вагу.
Вживання солодкого краще теж обмежити. У зимову пору у вашому раціоні повинні переважати фрукти і овочі, серед яких гранат, журавлина, гарбуз, капуста, хурма та інші сезонні овочі. Кріп, петрушка, кінза і інша зелень теж корисно вживати взимку.
Раніше "Hyser" писав про те, що був названий найшкідливіший для печінки напій.
Також наш портал повідомляв, що фахівці порадили чоловікам змінити раціон і виключити з нього одну кашу.
Нагадуємо, що були названі 10 продуктів, які зміцнюють серце.