Фахівці розповіли про користь журавлини для серця.
У цій ягоді, яка, до слова, на 87% складається з води, міститься багато необхідних організму вітамінів і мікроелементів. Так, в журавлині присутні кальцій, магній, залізо, фосфор, цинк, марганець, молібден і мідь. Про це пише "Жіночий світ".
Також в цій ягоді містяться пектини, флавоніди, бетаїн, фенолкислоти, антоціани, лейкоантоціани і катехіни. А ось аскорбінова кислота в складі журавлини надає їй кислий смак. За словами кардіолога Наталії Даденко, ця ягода дуже корисна для серця, оскільки регулярне її вживання значно зменшує ризики утворення тромбів в судинах.
Разом з тим журавлина здатна запобігти розвиток і інших хвороб. В першу чергу вона незамінна в профілактиці хвороб серця і ендокринної системи, а також є хорошим протизапальним засобом.
Фахівці настійно рекомендують до вживання журавлинне варення або журавлинний морс. Обов'язково, щоб в них було мало цукру, що дозволить істотно знизити рівень поганого холестерину в крові і сприятливо позначиться на здоров'ї в цілому. Таким чином, дотримуючись цієї "дієти" можна продовжити життя, особливо це актуально людям, які мають серйозні захворювання.
Восени ще не варто забувати про чаї і відвари з журавлини, які допоможуть зміцнити імунітет в період сезонних застуд і вірусних захворювань.
Раніше "Hyser" писав про те, що експерти розповіли, який популярний напій може призвести до інсульту.
Також наш портал повідомляв, що була названа риба, яка продовжує життя.
Нагадуємо, що була названа каша, яку обов'язково потрібно споживати.