Уже ні для кого не секрет, що останным часом ЗС РФ стали частіше використовувати бойові вертольоти для патрулювання та обстрілу позицій українських захисників на російсько-українському кордоні, зокрема у Сумській області. Не дивно, що в окупантів суттєво зросли втрати цих військових машин, адже українці використовують навіть найменшу можливість, щоб приземлити ворожий екіпаж. Один з останніх випадків яскраво демонструє, що для українців нема нічого нможливого.

Так, в соцмережах з'явилось відео на якому видно як FPV-дрон влітає вертольоту в задній гвинт, внаслідок чого росіяни втрачають один зі своїх бойових вертольотів. Ймовірно йдеться про Мі-28.

І поки спецслужби України розбираються яким чином секретне відео стало загально доступним, користувачі інтернету вже назвали цей інцидент "новою віхою в розвитку військових дронів".

Побачити відео в нормальній якості можна на сторінці волонтера і блогера Сергія Стерненко. Він виклав його вже після того, як кадри потрапили до Мережі.

Стерненко попередив, що той, хто злив роботу оператора FPV-дрона, наразив його на серйозну небезпеку і його "знайдуть і будуть дуже неприємні процедури".

"Це була робота довгим дроном, на який ви донатили. І були ще деякі плани, які тепер під загрозою через злив. Але оскільки витік вже стався, зараз готуємо відео у нормальній якості та покажемо", – написав він.

З повідомлення активіста стало відомо, що удару по російському Мі-28 довгим FPV-дроном завдали воїни підрозділу М2 Центру спецоперацій СБУ. Це сталось напередодні над Курською областю.

Популярні новини зараз

Оля Полякова відмовилась розлучатись з чоловіком і розповіла чому: розмови заходили не раз

Наступного року виноситимете врожай тазиками: чим підгодувати грядки з помідорами восени

Кожен другий гробить своє здоров'я: яку популярну олію не можна використовувати для смаження

А в росії так можна? У Лівані в злочинців вибухнули телефони, кухонні прилади та навіть машини

Показати ще

За словами Стерненко, збиття російського Мі-28 відбулося за допомогою FPV-дрона, на який донатили самі українці.

Зазначимо, що гелікоптери Мі-28 російська армія періодично втрачає за різних обставин. Наприклад, наприкінці липня один із них згорів під час диверсії, а ще один впав і розбився, коли полював за безпілотником.

Читайте також:

Пекло в Курській області: горять танки росіян, падають гелікоптери, місцеве населення терміново евакуюється

Масштабна евакуація в Росії: вже прорвало чотири греблі поспіль, вода накриває цілі населені пункти

Важливо про мобілізацію тих, кому ще немає 25 років: Рада зробила цей крок