У тому, що Китай міг би закінчити війну в Україні одним телефонним дзвінком Володимиру Путіну, багато хто впевнений. Ще б пак, за останній рік Росія опинилася у васальній залежності від Китаю і один телефонний дзвінок від голови Сі Цзіньпіна міг би розв'язати цю кризу. Ось тільки в Організації Об'єднаних Націй Китай часто голосує так само, як і Росія, і, за даними США, постачає їй продукцію для військової техніки. Прямий діалог з китайською стороною багато чого прояснив.

Так, 23 липня 2024 року відбувся перший візит міністра закордонних справ України до КНР із 2012 року. Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що після зустрічі він "вийшов задоволеним та з бажанням перекурити".

Ще б пак, Дмитро Кулеба заявив, що якщо повага до територіальної цілісності залишиться в основі китайського підходу до припинення війни та відновлення миру в Україні, то "все буде добре".

Крім того, за підсумками переговорів із китайським колегою Ван у Гуанчжоу, Кулеба заявив, що Китай не шукає тимчасових рішень, а працює над стратегічним вирішенням проблеми повномасштабної російської агресії проти України.

Про це йдеться в його інтерв'ю ТСН (опубліковано у YouTube 25 липня).

Зокрема, Кулеба зазначив, що перший і найважливіший пункт переговорів – це те, що Китай підтримує територіальну цілісність України. За його словами, від Ван І "дуже чітко та неодноразово" прозвучало, що позиція щодо підтримки суверенітету та територіальної цілісності України незмінна для Китаю.

Популярні новини зараз

Платне бронювання від мобілізації: скільки доведеться заплатити, щоб не боятися ТЦК – нові деталі

Наступного року виноситимете врожай тазиками: чим підгодувати грядки з помідорами восени

Неприємності розпочнуться одразу під під'їздом: які документи у вас можуть перевірити під час війни

Вони розлітаються за кілька годин: рецепт лінивих пиріжків з капустою на сковорідці

Показати ще

Другий важливий дипломатичний момент, за його словами, є позиція щодо встановлення сталого справедливого світу в Україні.

"Ми отримали чіткий сигнал, що Китай не шукає будь-яких тимчасових рішень, тимчасових припинень вогню, а він працює на стійке, стратегічне вирішення проблеми війни, розв'язаної Росією проти України", - заявив Кулеба.

Читайте також:

Повернення Криму: головнокомандувач ЗСУ зробив важливу заяву

І ось як назвати таку людину: жінка викинула з вікна багатоповерхівки кішку, яка заважала їй спати

Будьте готові віддати 23% від продажу житла: кого з українців це торкнеться і що потрібно знати