Пізно ввечері 23 березня з’явилися повідомлення про прильоти крилатих ракет у головний центр зв'язку Чорноморського флоту Росії в окупованому Севастополі. Пізніше стало відомо і про пошкодження великих десантних кораблів "Ямал" і "Азов".

По опублікованому в Мережі відео експерти припускають, що "щонайменше три українські крилаті ракети Storm Shadow врізалися в головний центр зв'язку Чорноморського флоту Росії".

Так, наприклад, аналітики OSINTtechnical заявляють, що ймовірно, боєголовки врізалися в головний центр зв'язку Чорноморського флоту Росії у Севастополі. Як доказ приводяться знімки супутника.

"Сьогодні вночі сталася чергова трагедія на Чорноморському флоті. Хохлам вдалося уразити великі десантні кораблі "Ямал", "Азов" та один командний центр. Я не знаю скільки втрат серед особового складу. Але факт залишається фактом: Чорноморського флоту – більше немає", - таке повідомлення опублікував у своєму Telegram-каналі російський окупант Єгор Гузенко, відомий під псевдо "Тринадцятий".

Пізніше пост було видалено, але запис зберіг український журналіст Денис Казанський.

Корабель "Ямал"

Популярні новини зараз

Про це вам ніхто не розповість: закопайте восени лавровий лист у город, і ви здивуєтеся

Морози, перший сніг та сльота: синоптик попередила, чи увірветься зимова погода цієї осені

Платне бронювання від мобілізації: скільки доведеться заплатити, щоб не боятися ТЦК – нові деталі

Заморозки вже не за горами: коли зміниться погода по всій Україні

Показати ще

«Ямал» – великий десантний корабель, який увійшов до складу флоту у 1988 році. За даними ЗМІ, саме він брав участь в операції із захоплення українського Криму в 2014 році.

На борту можуть бути встановлені дві здвоєні артилерійські установки АК-725, дві пускові установки реактивної системи залпового вогню А-215 "Град-М" та чотири пускові установки переносного зенітно-ракетного комплексу "Стріла-2". Також на борту можуть розміститися до 500 тонн техніки та вантажів, а також 225 десантників.

Корабель "Азов"

Корабель "Азов" увійшов до складу Чорноморського флоту у 1990 році.

На його борту можуть бути встановлені артилерійська установка АК-176, дві шестиствольні артилерійські установки АК-630, система залпового вогню УМС-73 «Град», чотири пускові установки переносного зенітно-ракетного комплексу «Стріла-2». Загалом на борту можуть розміститися до 500 тонн техніки та вантажів, а також 225 десантників.

Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко наголошує, що великі десантні кораблі "Азов" і "Ямал" були останніми "робочими тюленями" проєкту 775 Росії.

Про це він написав у своєму Telegram-каналі, говорячи про значущість удару по тимчасово окупованому півострову Крим у ніч на 24 березня.

Читайте також:

Після потужних обстрілів росіяни сидять без світла та моляться: що відомо про удари

Вогняне пекло в Росії: подробиці нових нальотів дронів на нафтобази

Медведєв вирішив замінити Путіна: що він запропонував Україні, перебуваючи у чаді