Ймовірно, ви мили свою голову сотні разів за своє життя, але, можливо, не замислювалися, наскільки важливим є спосіб виконання цього простого завдання для здоров'я вашого волосся та шкіри голови.

Мало хто звертає увагу на те, як правильно миє голову. Однак багато проблем із зачіскою можуть бути пов'язані з неправильним підходом до цього процесу, пише портал korisno.24tv.ua.

Експерт Аманда Лорен виділила найпоширеніші помилки під час миття голови.

1. Вибір невідповідного шампуню та кондиціонера:

При виборі шампуню в магазині легко припуститися помилки, купивши не той продукт або непридатний кондиціонер. Різні типи волосся вимагають різного догляду, наприклад, сухе волосся потребує більшої вологи, а тонке - легких шампунях.

2. Часте використання шампуню, що освітлює:

Популярні новини зараз

Румуни попросили Україну збивати російські дрони - сталося непорозуміння, але українці регочуть: "Член НАТО просить захистити..."

Путін такого не очікував: російські військові масово труяться в Україні - почався справжній мор

Як відчистити духовку від нагару та застарілого жиру без хімії: методи, які здивують ефектом

Здивуйте своїх близьких такою смакотою: рецепт картоплі по-єврейськи, фаршированої м'ясом

Показати ще

Часте використання таких засобів може позбавити шкіру голови природних олій, спричиняючи сухість. Регулярність застосування слід дотримуватись, щоб уникнути видалення зайвої кількості олії.

3. Надмірна частота миття голови:

Багато хто миє голову щодня, що може спричинити сухість через втрату природних олій. Це, у свою чергу, стимулює шкіру голови до надмірного виділення олії, що призводить до дисбалансу.

4. Недостатня частота миття голови:

Ідея рідкісного миття голови набирає популярності, але для всіх це не підходить. Нестача гігієнічних процедур може спричинити накопичення бруду та блокування волосяних фолікулів.

5. Використання неправильної температури води:

Занадто гаряча вода може негативно позначитися на вашому волоссі, роблячи його менш блискучим. Рекомендується використовувати прохолодну воду для ополіскування волосся.

6. Поспішне висушування голови:

Швидке висушування голови високою температурою після миття також може негативно вплинути на стан волосся. Використовуйте м'який рушник із мікрофібри для дбайливого висихання.

Читайте також:

Це допоможе будь-якому водієві: 5 важливих порад, які врятують вас у дорозі

Де в Україні платять найвищі пенсії: дані щодо областей

Ніжніше ви точно не куштували: рецепт розкішних відбивних із курячих сердець