М'ясний рулет є ситною і чудовою стравою, яка підходить для приготування на різні урочистості, включаючи Різдво, Новий рік та інші свята.
М'ясний рулет з грибами та сиром
Інгредієнти:
- Свинина (корейка без кістки чи шия) - 1,2 кг
- Гриби - 250 г
- Твердий сир – 100 г
- Цибуля ріпчаста - 100 г
- Часник (за бажанням) – 1 зубок
- Зелень – на смак
- Сіль на смак
- Перець чорний мелений - на смак
- Рослинна олія - 50 мл
М'ясо ретельно промити та обсушити паперовим рушником. Ножем зробити надріз уздовж всього шматка, щоб створити один великий м'ясний пласт. Покрити плівкою (поліетиленовим пакетом) та відбити м'ясо молотком. Посолити та поперчити м'ясо.
Цибулю дрібно порубати й обсмажити на сковороді до золотистого кольору. Додати подрібнені гриби та готувати до готовності. Натерти сир теркою, дрібно нарізати зелень і додати в сковороду. Видавити часник.
Розподілити начинку по м'ясному пласту, акуратно згорнути рулет і обв'язати кулінарною ниткою (або закріпити кінці зубочистками).
Хвороби будуть не страшні, якщо знати ці хитрощі: як правильно зробити компост з опалого листя
Основні помилки при висадці тюльпанів восени: зробите це і залишитеся без квітів
Жителям сіл виплатять хорошу грошову допомогу: як отримати до 7 тисяч гривень
Робимо запаси правильно: як зберігати цибулю, щоб вона не зіпсувалась до самої весни
Рулет обсмажувати з усіх боків на розігрітій сковороді до золотистої кірки. Потім запікати в духовці при 180°C близько 1,5 год. Після того, як рулет набуде золотистого відтінку, покрити його фольгою. Запікати до готовності.
М'ясний рулет у духовці з ароматними спеціями
Інгредієнти:
- Свиняча корейка – 1 кг
- Часник - 2-3 зубчики
- Сир вершковий - 180-200 г
- Гірчиця - 1 ст. л
- Паприка мелена - 1 год.
- Італійські трави - 1 ч. л
- Сіль на смак
- Перець чорний мелений на смак
Промити свинячу корейку, обсушити та нарізати стейками однакового розміру. Кожен шматок акуратно відбити молотком.
В окремому посуді з'єднати гірчицю, вершковий сир, подрібнений часник, паприку, сіль, перець та італійські трави. Ретельно перемішати.
Розташувати стейки, рівномірно промазуючи м'ясну смугу начинкою. Загорнути краї, створюючи форму рулету, та закріпити конструкцію дерев'яними шпажками. Поверхню рулету ще раз покрити начинкою.
Попередньо розігріти духовку, змастити лист маслом і помістити м'ясну заготівлю. Запікати блюдо протягом 40-45 хв за температури 200°C.
Читайте також:
Смачніше за будь-який пиріг: рецепт м'ясного рулету в тісті, який прикрасить Новорічний стіл
Зазвичай її з'їдають у перший же день: рецепт домашньої курячої ковбаси з сиром та свининою