Хоча обидві сторони алюмінієвої фольги можна використовувати для різних цілей, кожна сторона має свої особливості, які можна враховувати в залежності від конкретних потреб:

Глянсовий бік.

Відображає теплові промені, що робить його придатним для ситуацій, коли ви хочете прискорити процес приготування.

Можна розміщувати зовні при використанні фольги для покриття страви в духовці, щоб запобігти перегріву та підгоранню.

Відбиває більше тепла, допомагаючи готувати їжу швидше.

Матовий бік.

Популярні новини зараз

Грунт пухкий і буквально розсипається в пил: чим посипати землю, щоб таки отримати добрий урожай

Потап розповів про вагітність Настя Каменських і дітей: хоче і хлопчиків, і дівчат

У жодному разі не викидайте горіхову шкаралупу у сміття: 4 способи використати її на городі

Наталія Могилевська розповіла про проблеми із прийомною дочкою: не ходила, не їла, не говорила

Показати ще

Має кращу адгезію до їжі, що робить її придатною для запобігання прилипання їжі.

Рекомендується класти продукти на матовий бік, якщо ви хочете уникнути прилипання під час запікання або смаження.

Зрештою, вибір того, яку сторону використовувати залежить від ваших конкретних цілей приготування. Якщо ви хочете прискорити приготування, використовуйте глянцеву сторону.

Якщо пріоритетом є запобігання прилипання, кладіть продукти матовою стороною. Важливо, що з загального використання немає спочатку «правильної» чи «неправильної» боку; йдеться про врахування характеристик кожної сторони з урахуванням ваших конкретних потреб приготування їжі.

Читайте також:

Так роблять у дорогих готелях: хитрощі, завдяки яким у туалеті постійно буде приємний запах

Будьте дуже обережні: у МОЗ попередили українців щодо прийому антибіотиків

Таке не соромно поставити на святковий стіл: рецепт м'яса німецькою з білим вином, помідорами та яблуками