Ремонт завершено, але зітхнути з полегшенням виходить не всім, тому що через деякий час мешканці починають помічати, що шпалери відклеюються. При цьому найбільш очевидна відповідь на питання "що зробити з шпалерами, що відклеюються" звучить просто: приклеїти їх назад.

Так, щоб приклеїти шпалери на місце можна взяти клей ПВА і притискний гумовий валик. Спочатку варто промазати стики, а потім розрівняти клей за допомогою валика. І наприкінці ремонту стики повинні добре просохнути.

А іноді закласти мікрощілину допоможе дитячий пензлик для малювання. Ще досвідчені будівельники використовують клей, який набирають у шприц.

Якщо ж шпалери не просто відклеїлися від стіни, а відійшли зі штукатуркою, то велика ймовірність виникнення розривів. Пошкоджену ділянку потрібно повністю замінити новою штукатуркою та новим полотном, але для цього потрібно мати в запасі достатній залишок оздоблювальних матеріалів. Такий варіант підходить, якщо після ремонту минуло небагато часу і шпалери на стіні під впливом зовнішніх факторів ще не змінилися у кольорі.

Зазначимо, що основною причиною відклеювання шпалер є неправильна геометрія стін. Якщо ж шпалери наклеїти на стіни, які не були підготовлені, чекайте здуття і пухирів. Важливо також не лінуватися і приділяти увагу підготовці стін перед поклейкою: видалити зайву штукатурку, вирівнювання, замазати навіть мінімальні тріщини.

До речі, особливу увагу треба завжди приділити тому, як відбувається процес висихання після поклейки. Щоб шпалери не відійшли, треба стежити, щоб волога в кімнаті не дуже швидко випаровувалась.

Популярні новини зараз

Оточення Путіна загнало його в пастку, крах неминучий: що відбувається у Кремлі

Довгоочікувана індексація пенсій: що отримають пенсіонери та про що попереджає Кабмін

Путін такого не очікував: російські військові масово труяться в Україні - почався справжній мор

Здивуйте своїх близьких такою смакотою: рецепт картоплі по-єврейськи, фаршированої м'ясом

Показати ще
  • не можна відкривати двері та вікна перші кілька днів;
  • виключаємо протяги, закриваємо вентиляцію;
  • якщо вікна на південь, обов'язково слід прикривати їх, щоб не було прямого сонячного проміння.

важливо!

  • Часто відклеюються шпалери та виникають бульбашки при дуже низькій температурі в приміщенні та високій вологості одночасно, тому не варто проводити ремонт за таких збігів обставин.

Читайте також:

Українцям почали видавати гроші на ремонт квартир та будинків: що потрібно знати

Усі подумають, що ви зробили ремонт: як за допомогою простих засобів відновити блиск усієї сантехніки

Українцям розповіли, чи потрібні чеки для компенсації вартості ремонту, зробленого власним коштом

Ощадбанк перерахує гроші на ремонт квартири чи будинку через "єВідновлення". Як оформити