Брудна газова плита із залишками їжі та жиру – знайоме явище на кожній кухні. Ще б пак, практично після кожного готування на плиті залишаються жирні плями, які не забираються одним рухом ганчірки. На щастя, є один бюджетний і ефективний метод звільнення від застарілого жиру.

Так, повернути плиті первозданний вид допоможуть нашатирно-анісові краплі, які можна купити в звичайній аптеці. Їх потрібно просто нанести на забруднені місця, залишити на півгодини, а потім прибрати наліт, що розм'якшився, губкою.

важливо!

  • При роботі зі спиртовими, кислотними та лужними розчинами не забувайте про захист шкіри рук. Щоб уникнути можливих опіків та роздратування, завжди надягайте господарські рукавички.

До речі, від застарілих жирних плям стане в нагоді другий інгредієнт - харчова сода. Її слід насипати тонким шаром зверху крапель. У парі ці засоби зможуть розчинити навіть найстійкіші забруднення.

А ще саме сода допоможе позбавитися від трудного нагару на решітках газової плити. Для цього потрібно розвести харчову соду невеликою кількістю води до консистенції пасти. Далі кладемо решітку в глибоку ємність і рясно покриваємо її отриманою сумішшю. Через 10-15 хвилин потріть поверхню пастою - до цього моменту сажа і бруд повинні вже легко відокремлюватися від металу. Після чищення промийте ґрати під проточною водою.

А ось стійкі забруднення всередині духової шафи забираються за допомогою соди та оцту.

Популярні новини зараз

Румуни попросили Україну збивати російські дрони - сталося непорозуміння, але українці регочуть: "Член НАТО просить захистити..."

Морози, перший сніг та сльота: синоптик попередила, чи увірветься зимова погода цієї осені

Так вміли лише наші бабусі: рецепт корисних та смачних квашених помідорів на зиму

Вони розлітаються за кілька годин: рецепт лінивих пиріжків з капустою на сковорідці

Показати ще

Насипте в глибоку ємність одну склянку харчової соди. Додайте до неї 10 столових ложок води і добре перемішайте. Розподіліть засіб для чищення по всій поверхні камери та дверцята духової шафи, приділяючи особливу увагу сильно забрудненим місцям. Після цього розпиліть поверх соди столовий оцет - це зручно зробити за допомогою пульверизатора. Використовуйте жорстку щітку або тверду поверхню губки, щоб видалити залишки жиру та бруду. Після цього промийте всі частини духовки чистою водою.

Читайте також:

Допоможе одна склянка пива: як за лічені секунди відмити сковорідку навіть від старого жиру

Жиру на боках буде ще більше: від яких популярних сніданків краще відмовитись

Допоможуть дешеві краплі з аптеки: як швидко та без хімії очистити кухонну плиту навіть із засохлим жиром

Ви здивуєтеся результату: названі найкращі продукти, які спалюють жир на животі та боках