Нові покращення у системі військово-лікарської комісії (ВВК) покликані полегшити процедури для поранених військових.

Тепер їм не потрібно особисто подавати документи до військової частини після ухвалення ВЛК рішення про надання відпустки або про непридатність до військової служби.

Згідно з останніми змінами, медичні установи можуть ефективно обмінюватись необхідною документацією з військовими частинами через систему електронного документообігу. Сюди включаються довідки про травми, рішення ВЛК щодо відпустки або непридатності до військової служби, а також інші документи, необхідні для формування висновку ВЛК.

Ця інноваційна електронна система вже активно функціонує у більшості військових частин, центрів травматології та хірургії, військових шпиталях та цивільних закладах охорони здоров'я, де проводяться військово-лікарські комісії.

Процес надсилання документів про рішення ВВК в електронному форматі до військової частини тепер здійснюється з боку закладу охорони здоров'я. Після цього військовослужбовець може вирушити до відповідного центру травматології та хірургії за місцем проживання чи відпустки, минаючи необхідність відвідування військової частини.

Після обробки рішення ВВК, військова частина надсилає відповідні документи безпосередньо до центру травматології та хірургії. Також заклад охорони здоров'я має можливість вимагати додаткові документи з військової частини, якщо вони необхідні для формування укладання ВВК.

Популярні новини зараз

Так курячі ніжки ви ще не готували: рецепт простих та ароматний сосисок у духовці

Путін такого не очікував: російські військові масово труяться в Україні - почався справжній мор

Потап розповів про вагітність Настя Каменських і дітей: хоче і хлопчиків, і дівчат

У жодному разі не викидайте горіхову шкаралупу у сміття: 4 способи використати її на городі

Показати ще

Для передачі електронних документів необхідно надати згоду на обробку персональних даних у медичній установі, звідки надсилаються документи. У разі відсутності системи електронного документообігу в установі військовий може звернутися на гарячу лінію Міністерства оборони, і в цьому випадку фахівці нададуть установі доступ до електронного документообігу та надають підтримку в налаштуванні системи.

Читайте також: