У темний час доби у четвер, 30 листопада, на Байкало-Амурській магістралі в Бурятії пролунав грізний вибух, причиною якого, за попередніми даними, став вибуховий пристрій у вантажному поїзді, що рухався через Північномайський тунель імені Безсолова.

Цей тунель, який пов'язує Росію з Китаєм, відіграє у транспортних потоках, включаючи постачання військового характеру.

У мережі з'явилися відеозаписи масштабної пожежі, спричиненої інцидентом. Незважаючи на те, що є твердження про можливий зв'язок із операцією Служби безпеки України, офіційних коментарів із цієї спецслужби поки немає.

Джерела кажуть, що у тунелі сталися чотири вибухи в момент руху вантажного поїзда.

На місце події було направлено співробітників Федеральної служби безпеки (ФСБ), щоб розібратися в ситуації, тоді як російські залізничники докладають зусиль для мінімізації наслідків вибуху.

Інформацію про масштабну подію в Бурятії підтвердив український військовий кореспондент Андрій Цаплієнко, опублікувавши відео, на якому видно могутню пожежу, яка виникла після вибуху поїзда.

Популярні новини зараз

Потап розповів про вагітність Настя Каменських і дітей: хоче і хлопчиків, і дівчат

Це просто блаженство під картоплю: рецепт маринованого малосольного оселедця по-голландськи - це потрібно спробувати

"Нова" мобілізація: що загрожує українцям, які виїхали за кордон

Взимку вона шикарно підходить під картоплю: рецепт пряного та малосольного оселедця по-корейськи

Показати ще

"Загалом потяг тягнув 41 цистерну з паливом, три цистерни з авіаційним паливом та шість вагонів із чорним металом. Мої джерела стверджують, що це вдала операція СБУ, - додав він.

Читайте також: