Багато людей схильні зберігати всю їжу в холодильнику, не замислюючись, чи потрібно це чи ні. Однак використання холодильника як шафу для зберігання не тільки неефективно, а й може становити небезпеку для здоров'я.

Лікарі радять не зберігати в холодильнику певні продукти, і ось п'ять продуктів, які слід негайно дістати з холодильника:

Приправи.

Низькі температури можуть сприяти виробленню афлатоксинів, які можуть бути шкідливими для печінки. Зберігати приправи в холодильнику немає потреби і це може погіршити їхню якість.

Тропічні фрукти.

Охолодження тропічних фруктів може прискорити їх гниття та сприяти зростанню бактерій. Зберігати ці плоди краще за кімнатної температури.

Популярні новини зараз

Скрізь цю стіну ще треба пробитися: 5 найхолоднокровніших знаків Зодіаку, емоції яких важко дізнатись

Оточення Путіна загнало його в пастку, крах неминучий: що відбувається у Кремлі

Наталія Могилевська розповіла про проблеми із прийомною дочкою: не ходила, не їла, не говорила

"Нова" мобілізація: що загрожує українцям, які виїхали за кордон

Показати ще

Варена локшина.

Низькі температури не покращать збереження вареної локшини. Фактично, це може змінити їхню текстуру і зробити їх менш апетитними.

Солоні овочі.

На овочах, консервованих у солі, у холодильнику може легко утворитися пліснява. Найкращою альтернативою буде зберігати їх у сухому прохолодному місці.

Лікарські рослини.

Поміщення лікарських рослин у холодильник може поставити під загрозу їх корисні властивості. Рекомендується зберігати їх у скляній банці в прохолодному місці, уникаючи впливу надлишкової вологи.

Пам'ятаючи про те, як зберігаються певні продукти, люди можуть зберегти їх свіжість і якість, уникаючи потенційних ризиків для здоров'я, пов'язаних з невідповідними умовами зберігання.

Читайте також:

Путін відкриває Росію для ударів з боку НАТО, такого не було в історії. Що розповіли у британській розвідці

Багато хто повторює цю помилку щодня: з якими продуктами не можна поєднувати каву

Такі раніше продавалися в кожній їдальні: рецепт апетитних ватрушок з сиром та родзинками