Серцево-судинні захворювання є однією з основних причин смертності у світі. Незважаючи на те, що інфаркти та інсульти найчастіше трапляються у людей похилого віку, все частіше вони зустрічаються і у молодих. Тому важливо вживати заходів щодо профілактики цих захворювань, у тому числі шляхом зміни раціону харчування.

Докладніше про те, який продукт допомагає знизити ризик інфаркту, читайте у нашому матеріалі.

Західні вчені давно вивчають вплив харчування на здоров'я серцево-судинної системи. В результаті їх досліджень було встановлено, що бобові є одним із найкорисніших продуктів для серця.

Бобові багаті на клітковину, білки, вітаміни і мінерали. Вони містять антиоксиданти, які допомагають захистити клітини організму від пошкодження.

Дослідження показали, що щоденне вживання страв із бобових знижує ризик розвитку інфаркту на 38%. Це означає, що включення бобових до раціону всього на один раз на день може істотно знизити ймовірність виникнення цього небезпечного захворювання.

Крім того, бобові благотворно впливають на роботу шлунково-кишкового тракту, живлять м'язову тканину і в цілому сприятливо впливають на роботу організму. Вони є добрим джерелом рослинного білка, який легко засвоюється організмом.

Популярні новини зараз

Скрізь цю стіну ще треба пробитися: 5 найхолоднокровніших знаків Зодіаку, емоції яких важко дізнатись

Так курячі ніжки ви ще не готували: рецепт простих та ароматний сосисок у духовці

Потап розповів про вагітність Настя Каменських і дітей: хоче і хлопчиків, і дівчат

Наталія Могилевська розповіла про проблеми із прийомною дочкою: не ходила, не їла, не говорила

Показати ще

Бобові можна включати до раціону у вигляді супів, салатів, гарнірів, закусок і навіть десертів. Існує безліч рецептів страв із бобових, які можна приготувати вдома.

Таким чином, включення бобових до раціону є відмінним способом профілактики серцево-судинних захворювань. Цей суперпродукт допоможе вам зберегти здоров'я та довголіття.

Читайте також:

Це потрібно знати, щоб не отруїтися: як довго можна зберігати домашню консервацію

Банку може раптово луснути: чи потрібно насправді перевертати консервацію

І не потрібно жодних банок: як швидко зробити малосольні огірки у пакеті. Виходять хрусткими