Кожна домогосподарка знає, що якщо ви не приділятимете уваги вікнам, то згодом вони непереборно забруднюються жовтими і липкими слідами, жирними відмітками і залишками клею. Але зневірятися не варто, навіть якщо проблема вже існує - є кілька ефективних засобів, які допоможуть відновити білий колір підвіконня.

Як би не поводилися з підвіконням, згодом він неминуче покриється жовтими та липкими плямами, слідами жиру та залишками клею. Однак, за допомогою деяких засобів йому можна повернути білий колір.

Так, якщо під час миття підвіконня використовувати лише ганчірку та миючий засіб, то впоратися з проблемою буде дуже непросто. Досвідчені господині радять озброїтися содою чи перекисом водню.

Як відмити біле підвіконня перекисом водню

Перекис водню добре видаляє складні плями, особливо жир. Засіб підходить для збирання вікна на кухні. Для очищення нанесіть перекис на губку і ретельно протріть підвіконня. Залишіть на 10 хвилин і протріть чистою ганчіркою. Після обробки перекисом обов'язково провітріть кімнату.

Як відмити біле підвіконня за допомогою соди

Популярні новини зараз

Румуни попросили Україну збивати російські дрони - сталося непорозуміння, але українці регочуть: "Член НАТО просить захистити..."

Путін такого не очікував: російські військові масово труяться в Україні - почався справжній мор

У жодному разі не викидайте горіхову шкаралупу у сміття: 4 способи використати її на городі

Наталія Могилевська розповіла про проблеми із прийомною дочкою: не ходила, не їла, не говорила

Показати ще

Багато хто знає, що цей недорогий засіб можна використовувати не тільки для випікання. Так, щоб відмити біле підвіконня, потрібно у воді розвести кілька ложок соди та змочити губку у цьому складі. Крім того, можна зволожити поверхню та посипати соду зверху. Через п'ять хвилин за допомогою губки видаляємо склад, що чистить, разом із забрудненнями.

Також для відбілювання підвіконь відмінно підійде суміш соди і прального порошку. Ці дві речовини потрібно змішати в рівній пропорції по одній столовій ложці півлітри води і нанести на підвіконня на 6 годин, після чого змити вологою ганчіркою.

А ще потужним засобом для відбілювання жовтизни із пластику єлимонна кислота з хлором. Як використати – суміш у рівних пропорціях хлору та лимонної кислоти нанести на 30 хвилин на плями, прибрати залишки.

Відмінно з жовтизною справляється і такий аптечний засіб якдимексид. Одягаємо одноразові рукавички, змочуємо губку чи ватяний диск димексидом і протираємо жовту поверхню пластику. Протираємо оброблену поверхню вологою ганчіркою та витираємо. Перед використанням димексиду бажано випробувати його на невеликій ділянці.

Читайте також:

Відбілити краще відбілювача: як у домашніх умовах відчистити жовтизну на побутовій техніці

Краще, ніж у будь-якій стоматології. Як відбілити зуби в домашніх умовах

Протягів тепер точно не буде: як правильно перевести пластикові вікна в морозний режим

Про цю функцію знають не всі: як перевести пластикові вікна в режим "холод за вікном"