Кожен українець знає, що горіхи неймовірно корисні для здоров'я та смачні, але часто великою перешкодою для їхнього вживання є шкаралупа. І справді, часто нам настільки ліньки їх чистити, що ми прибираємо їх з раціону. Адже є багато цікавих рішень, які допоможуть позбутися шкаралупи волоських горіхів.

Ніхто не заперечуватиме, що чищення волоського горіха - заняття непросте. Хтось мучить стулки горішка ножем чи намагається не зачепити пальці ударами молотка. А дехто розколює шкаралупу, навіть вкладаючи плоди у дверні стулки — звичайно, не замислюючись, у яку копійчину може влетіти бажання поїсти горіхів, якщо з дверима щось трапиться.

Але, як виявилося, є дуже швидкий спосібочистити волоський горіх від шкаралупи — він підійде тим, хто не має спеціального горіхокола. Якщо ви спробуєте цей хитрий домашній метод, заощадите масу сил і часу.

Все, що потрібно зробити, - це дістати молоток і паперовий контейнер для зберігання яєць. Потрібний саме паперовий, тому що він пом'якшуватиме удари і точно не зламається, як пластиковий.

Далі у кожне відділення потрібно покласти один горіх, кількість залежить від кількості відділень у лотку. У середньому лоток яєць містить 10 горіхів. Після цього можна починати бити молотком.

Фішка в тому, що завдяки цьому способу не доведеться збирати шкаралупу по всьому будинку (як це часто буває), вона залишиться в лотку для яєць.

Популярні новини зараз

Скрізь цю стіну ще треба пробитися: 5 найхолоднокровніших знаків Зодіаку, емоції яких важко дізнатись

Восени їх захоче спробувати кожен: рецепт найсмачніших млинців з крабовими паличками - про м'ясо ви забудете

Нова мобілізація та відстрочка: скільки діє "броня" від призову

Вони розлітаються за кілька годин: рецепт лінивих пиріжків з капустою на сковорідці

Показати ще

У той же час запам'ятайте, перед тим як розбивати горіхову шкаралупу, її потрібно добре вимити, щоб бактерії не потрапили на їстівну частину.

До речі, якщо ви хочете видалити шкаралупу відразу з кількох горіхів, скористайтесь іншим способом.

Для цього вам знадобляться молоток та тканина. Підійде і рушник.

Розкладіть матеріал на столі та на частині поверхні розкладіть горіхи. Накрийте їх вільним шматком тканини та розбивайте шкаралупу молотком. Усі фрагменти горіхів залишаться усередині.

Читайте також:

Це в сто разів краще за будь-які добрива: як можна використовувати опале горіхове листя на городі

Корисна насолода, від якої важко відмовитися: рецепт яблук, запечених з медом, горіхами та родзинками

Не пропустіть цей важливий термін: коли обрізати волоський горіх, щоб у наступному році плоди були з кулак

Щоб не викинути на смітник: як зрозуміти, що вам намагаються продати зіпсовані волоські горіхи

Як відрізнити торішній волоський горіх від свіжого: що потрібно знати, щоб вас не обдурили