Після початку повномасштабної війни значна кількість українців шукала притулку за кордоном, багато хто з них оселився у західних регіонах, зокрема у Закарпатті, Львові та Івано-Франківську.

Ця міграційна притока призвела до різкого зростання попиту на житло, внаслідок чого ціни зросли в 2-3 рази.

Хоча вартість нерухомості стабілізувалася, у західних регіонах вона залишається помітно вищою, ніж у центральних та східних регіонах.

Про це пише «today»

Ріелтор Олена Бировчак наголосила на Ужгороді, де вартість оренди квартир у центрі міста відразу після вторгнення досягла $450-600, а зараз опустилася до $350-400.

Найдешевші однокімнатні квартири знаходяться в Миколаївській області ($23 275), Херсонській області ($23 627), Запорізькій області ($23 716), Сумській області ($26 292) та Кіровоградській області ($24 124).

Популярні новини зараз

Володимир Зеленський розповів, як переможе Україна: рішення мають бути ухвалені з жовтня по грудень

З 25 вересні діставати чоботи та шапки? Синоптикиня розповіла про погоду на наступному тижні

Пенсії підвищать на півтори тисячі

Тепер готую котлети тільки так: рецепт та секрети страви, про які ви не знали

Показати ще

У Києві однокімнатну смарт-квартиру можна придбати за $18 000 з індивідуальним опаленням та криницею замість централізованих комунальних послуг.

Прифронтові селища та проблемне житло (відсутність документів та комунальних послуг) пропонують найдоступніші ціни. Львів виділяється найвищими цінами на нерухомість: однокімнатна квартира коштує від 15 000 гривень, двокімнатна – від 17 000 гривень, трикімнатна – від 20 000 гривень. В Івано-Франківську ціни на оренду варіюються від 10000 до 12000 гривень.

Зростання попиту на житло призвело до значного збільшення кількості нових будівельних проектів, особливо в західних регіонах, незважаючи на такі проблеми, як війна, зростання цін на матеріали та логістичні труднощі.

Примітно, що найбільш суттєво ціни на житло зросли в Івано-Франківській області (37,9%), за ним йдуть Закарпаття (18,5%) та Львівська область (25,7%).

Середня вартість квартир у західних регіонах така:

Івано-Франківська область: $44 278.

Закарпатська область: $51 627.

Львівська область: $65 700.

У той час як ціни на квартири в новобудовах значно зросли, вторинний ринок пропонує більше можливостей для переговорів та збільшує шанси знайти доступне житло.

У Києві середня ціна однокімнатної квартири становить $87 374, дешевші варіанти у хрущовках та панельних будинках варіюються від $60 000 до $65 000.

Читайте також:

Цей метод вас здивує: як за допомогою простої хитрості позбутися шкідників у крупах

На яких машинах їздять водії, які частіше за інших порушують ПДР: дослідження

І ніякої магазинної хімії: як за допомогою простого засобу позбавитися тарганів