На думку Роксолани Підлас, голови бюджетного комітету, запропонований законопроект, який пропонує запровадити 6%-й податок на доходи осіб, які неформально працюють в Україні, стикається з серйозними проблемами і навряд чи буде прийнятий у Верховній Раді.

Про це пише «finance»

Законопроект, зареєстрований у жовтні, спрямований на запровадження спеціального податкового режиму для фізичних осіб, які займаються окремими видами діяльності.

«Це вже називають „Стрич кур'єрів Глово“… Ні, я думаю, що цей законопроект має мінімальні шанси на прийняття»,— сказала вона.

Автори стверджують, що приблизно 3,06 мільйона людей, що становить 19,5% від загальної чисельності робочої сили, ідентифікували себе як неформально зайняті у 2021 році.

Запропонована ставка податку становить 6% для доходів, що перевищують 153-кратну мінімальну заробітну плату, та 18% для сум, що перевищують цей поріг. Законопроект насамперед націлений на працівників неформального сектора, включаючи водіїв, задіяних у службах онлайн-доставки та інших онлайн-платформах.

Популярні новини зараз

Чому яблука потрібно збирати лише вранці чи ввечері: про цей секрет знає не кожен

Вони розлітаються за кілька годин: рецепт лінивих пиріжків з капустою на сковорідці

Взимку вона шикарно підходить під картоплю: рецепт пряного та малосольного оселедця по-корейськи

Лукашенко зробив гучну заяву щодо війни з Україною: мабуть щось відчуває

Показати ще

Незважаючи на його потенційну фінансову вигоду, існує скептицизм щодо його ухвалення через побоювання, причому дехто називає його законопроектом «Скоротити кур'єрів Glovo».

«З них 4% вже є фізичними особами-підприємцями, а від 63% до 100% із постійно зайнятих — будуть, ймовірно, готові вести свою діяльність офіційно, але без оформлення статусу фізичної особи-підприємця та з оподаткуванням своїх доходів за ставкою в межах 5-6% надходжень. Загалом фіскальний ефект оцінюється в 1939 млн гривень», — вважають депутати.

Читайте також:

І не потрібно викликати сантехніка: як швидко прочистити каналізацію за допомогою підручних засобів

Батьків попередили про нові правила медоглядів у школах: що зміниться для дітей

Готуємось до потужної магнітної бурі: названі дати