Суп – це одна з найпопулярніших страв у світі. Він може бути як легким, так і ситним, гарячим чи холодним, вегетаріанським чи м'ясним. Однак для того, щоб суп вийшов смачним та ароматним, важливо приготувати правильний бульйон.

Детальніше про те, завдяки якій хитрощі бульйон буде ідеально прозорим і наваристим, читайте в нашому матеріалі.

Прозорий та золотистий бульйон – це ознака майстерності господині. Він виходить в результаті правильного поєднання інгредієнтів та дотримання технології приготування.

Інгредієнти

  • 1 кг яловичих та курячих кісток
  • 300 г моркви
  • 200 г цибулі
  • 2 лаврові листи
  • 3 горошини запашного перцю
  • 10 горошин чорного перцю
  • сіль за смаком

Приготування

  1. У каструлю із товстим дном налийте 4 л холодної води.
  2. Додайте кістки та поставте на вогонь.
  3. Доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь та варіть на повільному вогні протягом 3 годин.
  4. За цей час кілька разів зніміть піну.
  5. Через 3 години додайте в бульйон моркву, цибулю, лавровий лист, запашний та чорний перець.
  6. Варіть ще 30 хвилин.
  7. Зніміть бульйон із вогню і дайте йому трохи охолонути.
  8. Процідіть бульйон через сито, щоб видалити овочі та кістки.
  9. Додайте сіль до смаку.

Рекомендації

Популярні новини зараз

Пенсії підвищать на півтори тисячі

Наталія Могилевська розповіла про проблеми із прийомною дочкою: не ходила, не їла, не говорила

Тепер готую котлети тільки так: рецепт та секрети страви, про які ви не знали

Вони розлітаються за кілька годин: рецепт лінивих пиріжків з капустою на сковорідці

Показати ще
  • Для приготування бульйону краще використовувати кістки від яловичини, курки чи індички.
  • Кістки потрібно ретельно промити, щоб видалити залишки м'яса та жиру.
  • Перед варінням кістки можна обсмажити на сковороді. Це надасть бульйону більш насиченого смаку.
  • У бульйон можна додати інші овочі, наприклад, корінь петрушки, селера або цибуля.
  • Готовий бульйон можна заморозити та використовувати надалі для приготування супів, соусів або інших страв.

Читайте також:

Захочеться з'їсти всю каструлю: рецепт гарбузового супу з куркою, цвітною капустою та сиром

Вам захочеться пити його чашками: рецепт розкішного сирного супу з копченими ковбасками, рисом та картоплею

Його захочеться пити чашками: рецепт овочевого супу з молодою кукурудзою та вершками.