Багато людей використовують вживані речі, в тому числі і купують одяг в секонд-хенді. Це зручно, швидко і економно — таким чином можна придбати речі без необхідності витратити всі свої кошти. Крім того, саме в таких магазинах можна знайти справді оригінальні екземпляри.

Чому речі з секонд-хенду мають характерний запах

Почнемо з того, що всі предмети одягу, які українці бачать на вішалках секонд-хендів, є товарами, привезеними з Європи. Жителі європейських країн збирають речі, які їм більше не потрібні, у великі кошики, розташовані біля магазинів і торгових центрів. Потім цей одяг проходить обробку спеціальною дезінфікуючою речовиною — формальдегідом, упаковується і відправляється в Україну. Лікарі стверджують, що сама по собі ця речовина безпечніша, ніж будь-який антиперспірант, але одяг з секонд-хенду слід прати, інакше можна викликати алергічні реакції.

Як прибрати запах з одягу з секонд-хенду оцтом та содою

Цим методом користуються багато господинь, які не бажають використовувати потужні хімічні засоби для прання одягу. Інгредієнти для цього методу можна знайти на будь-якій кухні, а його недоліки видалення формальдегіду відсутні повністю. Вам знадобиться:

  • оцет — 100 мл,
  • гаряча вода — 10 літрів,
  • сода - 50 грамів.

Для початку розчиніть оцет і соду в гарячій воді, потім помістіть речі в цей розчин на 8 годин або на ніч (час залежить від інтенсивності запаху в одязі). Після закінчення часу замочування речі потрібно прополоскати і прати як завжди. Ця проста процедура допоможе видалити запах секонд-хенду за допомогою соди і оцту одним разом, щоб уникнути подальших неприємностей.

Популярні новини зараз

Лілія Ребрик без макіяжу показала, як виглядає її донька: "Відчуває моє дихання..."

Теплиця теж потребує догляду перед морозами: як провести дезінфекцію ґрунту правильно

Тепер буде зовсім важко: кого з українців позбавлять пільг на оплату комуналки

З 25 вересні діставати чоботи та шапки? Синоптикиня розповіла про погоду на наступному тижні

Показати ще