Багато хто з нас часто відкладає чищення килима, адже воно зазвичай пов'язане з незручностями, особливо за наявності зимових морозів або літніх спекотних днів. Однак варто зауважити, що можна підтримувати чистоту килима набагато частіше, не вдаючись до винесення його з дому. Для цього існує кілька простих та ефективних методів, які дозволяють підтримувати свіжість та чистоту вашого покриття.

  1. Чистка з содою: Цей метод є одним із найпростіших і підходить для регулярного очищення чи освіження. Змішайте соду з дрібною сіллю та рівномірно розподіліть по поверхні килима за допомогою щітки. Залишіть на 30 хвилин, потім просто пропилососьте килимок.

  2. Для цього методу змішайте 2 столові ложки соди з літром води. Розбризкайте суміш по поверхні килима, залиште на годину, потім втирайте щіткою. Дочекайтеся повного висихання та пропилососьте.

  3. Чищення оцтом: На 0,5 літра води візьміть 2 столові ложки оцту. Ввітріть розчин у пляму, дочекайтеся висихання.

  4. Мильний розчин: Готуйте його з господарського мила та невеликої кількості води. Нанесіть піну на килим, почистіть виріб щіткою або губкою, і, як тільки висохне, пропилососьте.

  5. Нашатирний спирт: Для видалення навіть старих плям розчиніть 1 чайну ложку нашатирного спирту в 2 склянках води. Витирайте плями ганчіркою, змоченою в розчині, після видалення сміття і бруду з килима.

    Популярні новини зараз

    Так курячі ніжки ви ще не готували: рецепт простих та ароматний сосисок у духовці

    У жодному разі не викидайте горіхову шкаралупу у сміття: 4 способи використати її на городі

    Оля Полякова відмовилась розлучатись з чоловіком і розповіла чому: розмови заходили не раз

    Наталія Могилевська розповіла про проблеми із прийомною дочкою: не ходила, не їла, не говорила

    Показати ще

Ці прості та доступні методи дозволяють вам підтримувати чистоту вашого килима без зайвого клопоту та труднощів. Спробуйте їх, і ви будете приємно вражені результатами.

Читайте також: