Росія вживає заходів щодо посилення своєї протиповітряної оборони в Центральному федеральному окрузі, і, ймовірно, це пов'язано з реакцією на передбачувані наміри України провести зимову кампанію щодо перехоплення маршрутів постачання, що протікають через важливі території, такі як тимчасово окупований Крим та області всередині Росії.

Секретар Ради безпеки Російської Федерації Микола Патрушев заявив 16 листопада про нарощування сил і засобів протиповітряної оборони. Він повідомив, що уряд навіть організував патрулювання для захисту критично важливих об'єктів від можливих атак дронів. Крім того, Кремль виділяє кошти на створення "територіальних ліній оборони" у регіонах, що прилягають до України.

Патрушев підкреслив, що російська влада оновлює список усіх об'єктів критичної інфраструктури, таких як енергетичні та транспортні вузли, які потребують додаткового захисту. Однак він не конкретизував, які саме погрози розглядаються.

Центральний федеральний округ Росії включає 18 суб'єктів, у тому числі Брянську, Курську і Білгородську області, що межують з Україною.

Ці кроки з боку Росії припадають на тлі заяв українських чиновників щодо необхідності додаткових систем протиповітряної оборони та ракет великої дальності для можливості завдання ударів по тилах Росії. Офіційний представник Сухопутних військ України підполковник Володимир Фітьо раніше зазначив, що основним завданням Збройних Сил України є порушення наземних ліній зв'язку військ Росії.

Читайте також:

Популярні новини зараз

Морози, перший сніг та сльота: синоптик попередила, чи увірветься зимова погода цієї осені

Скільки тепер доведеться платити навіть за стару квартиру: що потрібно знати про нові податки

Здивуйте своїх близьких такою смакотою: рецепт картоплі по-єврейськи, фаршированої м'ясом

Вони розлітаються за кілька годин: рецепт лінивих пиріжків з капустою на сковорідці

Показати ще