Хліб – один із найпопулярніших продуктів у світі. Він є джерелом вуглеводів, клітковини та інших корисних речовин. Однак, як і будь-який інший продукт, хліб може бути шкідливим для здоров'я, якщо вживати його у поєднанні з деякими іншими продуктами.

Докладніше про те, які продукти не можна їсти з хлібом, читайте у нашому матеріалі.

Несумісні із хлібом продукти

  • Молоко. Молоко та хліб – це продукти, які дуже добре засвоюються організмом окремо. Однак, якщо їх вживати разом, це може призвести до здуття живота та газоутворення. Це з тим, що у молоці містяться молочні цукру, які можуть бути повністю розщеплені в кишківнику.
  • Масло. Вершкове масло є багатим джерелом насичених жирів, які можуть призвести до підвищення холестерину в крові. Вживання хліба з олією може збільшити ризик серцево-судинних захворювань.
  • Картопля. Картопля та хліб – це продукти, які дуже багаті на вуглеводи. Якщо їх вживати разом, це може призвести до надлишку вуглеводів в організмі. Це може призвести до збільшення ваги та рівня цукру в крові.
  • Солоні закуски. Солона їжа може призвести до зневоднення організму та підвищення артеріального тиску. Вживання хліба із солоними овочами, горішками, чіпсами та іншими снеками може збільшити ризик розвитку цих захворювань.
  • Варення. Варення – це солодкий продукт, який містить велику кількість цукру. Вживання хліба з варенням може призвести до збільшення ваги та підвищення рівня цукру в крові.
  • Гриби. Гриби є продуктом, що важко перетравлюється. Вживання хліба з грибами може призвести до тяжкості у шлунку і навіть отруєння.
  • Газовані напої. Газовані напої містять велику кількість цукру та штучних підсолоджувачів. Вживання хліба з газованими напоями може призвести до підвищення рівня цукру в крові та інших проблем зі здоров'ям.

Сумісні з хлібом продукти

  • М'ясо та риба. М'ясо та риба є хорошими джерелами білка. Вони добре поєднуються із хлібом, особливо з темними сортами хліба.
  • Овочі. Овочі багаті на клітковину, вітаміни й мінерали. Вони добре поєднуються з хлібом, особливо з цільнозерновим хлібом.
  • Зелень. Зелень багата на вітаміни й мінерали. Вона добре поєднується з хлібом, особливо з цільнозерновим хлібом та хлібом з борошна грубого помелу.

Щоб уникнути проблем зі здоров'ям, важливо дотримуватися правил сумісності продуктів. Хліб слід вживати у поєднанні з такими продуктами, як м'ясо, риба, овочі та зелень.

Читайте також:

Популярні новини зараз

Теплиця теж потребує догляду перед морозами: як провести дезінфекцію ґрунту правильно

Тепер буде зовсім важко: кого з українців позбавлять пільг на оплату комуналки

Ботокс, хірурги чи все ж правильний спосіб життя? Тіна Кароль. Оля Полякова і Маша Єфросиніна розповіли секрети молодості

Вони розлітаються за кілька годин: рецепт лінивих пиріжків з капустою на сковорідці

Показати ще

Не повторюйте цю помилку: чому нарізаний хліб у магазині краще оминати.

Від магазинного ви відмовитеся: простий рецепт запашного домашнього хліба на сковороді

Може стати в нагоді кожному: для чого досвідчені господині кладуть хліб у морозилку