Свіжа риба - це запорука смачної та корисної страви. Проте не завжди вдається знайти її на прилавках магазинів. Щоб не помилитись із вибором, варто знати кілька простих правил.

Докладніше про те, як швидко перевірити свіжість риби в магазині чи на ринку, читайте у нашому матеріалі.

Очі

Одна з найважливіших ознак свіжості риби – це її очі. Вони мають бути опуклими, блискучими та прозорими. Якщо очі каламутні, запалі або помутнілі, риба несвіжа.

Зябра

Зябра також можуть багато розповісти про якість риби. У свіжої риби вони повинні бути яскраво-червоними або рожевими. Якщо зябра темно-червоні або бурі, риба вже досить довго зберігається.

Популярні новини зараз

Путін такого не очікував: російські військові масово труяться в Україні - почався справжній мор

Це просто блаженство під картоплю: рецепт маринованого малосольного оселедця по-голландськи - це потрібно спробувати

Так вміли лише наші бабусі: рецепт корисних та смачних квашених помідорів на зиму

Взимку вона шикарно підходить під картоплю: рецепт пряного та малосольного оселедця по-корейськи

Показати ще

Тіло

Тушка свіжої риби має бути пружною та щільною. Якщо при натисканні на неї залишається вм'ятина, то риба несвіжа.

Хвіст

Хвіст свіжої риби має бути цілий, без пошкоджень та деформацій. Якщо хвіст відсутній або пошкоджений, риба могла боліти.

Запах

Свіжа риба має приємний рибний запах. Якщо риба пахне тванню, тухлятиною чи іншими неприємними запахами, її краще не купувати.

Додаткові поради

  • Купуйте рибу в перевірених магазинах, де дотримуються умов зберігання.
  • Якщо ви купуєте рибу в упаковці, зверніть увагу на дату виготовлення та термін придатності.
  • Якщо ви збираєтеся готувати рибу одразу після покупки, краще вибрати рибу з головою. Так ви зможете оцінити її свіжість по очах та зябрах.

Дотримуючись цих простих правил, ви зможете легко вибрати свіжу і смачну рибу.

Читайте також:

Тримайтеся подалі від цієї гидоти: названо найнебезпечнішу рибу з супермаркетів

Як вибрати свіжий і смачний оселедець, подивившись на його очі: проста хитрість

Як вибрати смачні та якісні крабові палички: хитрощі, про які ви не знали