Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров заявив, що український флот морських дронів за рік знищив сім кораблів Росії, що вказують на неймовірну ефективність цього виду зброї.

Докладніше про те, як Україна топить російський бойовий флот у Чорному морі, повідомляє міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров у своєму Telegram-каналі.

Він зазначив, що цей прорив став можливим завдяки запуску унікальної програми через платформу UNITED24 президентом України Володимиром Зеленським у листопаді 2022 року. Цей флот морських дронів змінив стратегію воєнних дій у Чорному морі та змусив російську сторону залишити західну та центральну частини морського простору.

Федоров зазначив, що атаки українських морських дронів викликали інтерес по всьому світу і це лише початок. Він підтвердив плани розвитку та вдосконалення технології, щоб у майбутньому бути свідками додаткових поразок російських кораблів.

Також варто зазначити, що 11 листопада 2022 року було запущено перший збір коштів на морський дрон у розпал успішного контрнаступу Збройних Сил України на Херсонщині. Це означило початок нової епохи за допомогою збору коштів для 50 морських дронів, з яких 20 отримали унікальні імена. Участь у зборі взяли 93 країни. Морські дрони змінили перебіг подій у Чорному морі: російські кораблі були змушені повністю залишити західну та центральну частини моря.

Минулого року українські безпілотні апарати атакували та пошкодили сім російських суден. Серед них:

Популярні новини зараз

Їх знанням позаздрять усі мудреці: знаки Зодака, які дають найкращі поради в будь-якій ситуації

Вам потрібно 4 інгредієнти та 25 хвилин: найшвидший рецепт яблучного варення на зиму

Тепер готую котлети тільки так: рецепт та секрети страви, про які ви не знали

Лукашенко зробив гучну заяву щодо війни з Україною: мабуть щось відчуває

Показати ще
  • Фрегат "Адмірал Макаров" - втратив здатність пересуватися самостійно після атаки морських дронів у Севастопольській бухті у жовтні 2022 року.
  • Тральщик "Іван Голубець" - отримав пошкодження внаслідок атаки надводних морських дронів у Севастополі у жовтні 2022 року.
  • Судно зв'язку "Іван Хурс" було пошкоджено під час російсько-української війни у ​​Севастополі у жовтні 2022 року.
  • Патрульний корабель "Сергій Котов" – морські безпілотники атакували судно 14 вересня 2023 року. На кораблі пошкоджено гвинт, є пробоїна в лівому борту 50 на 100 сантиметрів вище за ватерлінію.
  • Велике судно для десантних операцій "Оленьогірський гірник".
  • Швидкісний десантний катер "Серна" - вражений морськими дронами на території тимчасово окупованого Криму в ніч з 9 на 10 листопада.
  • Російський підводний човен "Акула".

Ці події підтверджують важливість морських дронів в українській військовій стратегії та їхні заслуги у переломі ситуації у Чорному морі.

Читайте також:

Путін зганьбився, спробувавши з третього разу вимовити ім'я президента Казахстану. Відео

Путін їм пишався: Сили оборони завдали удару по найсучаснішому військовому кораблю Росії

Учасник "Битви екстрасенсів" розповів, коли в Україні настане мир: доведеться терпіти