Мало хто знає, чим рис суттєво відрізняється від інших каш. Виявляється, саме ця крупа часто використовується як сорбент. Ще б пак, кожна господиня знає, що в пересолений суп можна всипати 100-150 г рису - і ця крупа поглине зайву сіль. А ще в стані альденте рис може грати роль сорбенту в шлунково-кишковому тракті. Але, як виявилося, рис можна використовувати для нейтралізації у квартирі неприємного запаху.

Ще б пак, запах у квартирі — важлива складова комфорту мешканців. Будь-який стиль і дизайн можна зіпсувати, якщо прогаяти цей важливий побутовий момент.

Отже, якщо в квартирі з'явився неприємний запах, то не обов'язково бігти в магазин на освіжувачем повітря. Подібні спреї не ліквідують, а лише маскують проблему. А ось деякі народні методи можуть повністю очистити будинок від зайвих ароматів.

Так, для очищення повітря знадобиться ефективний сорбент, наприклад, рис.

Потрібно просто насипати трохи крупи в плоску тарілку, а потім поставити її на стіл у кімнаті, де з'явився неприємний запах. Рис досить швидко поглине сторонній аромат, а також вбере зайву вологу, якщо вона є в приміщенні.

Зазначимо, що рис є однією з найстаріших культур. У Китаї рис почали культивувати 2,5 тисяч років тому, а в Індії 9 тисяч років тому. Що ж до Європи, то сюди рис потрапив завдяки завоюванням Олександра Македонського в IV столітті, а до Росії "сарацинське пшоно" привіз Петро Перший.
Рис має нейтральний смак, тому відмінно вбирає в себе приправи та смакові якості інших продуктів.
Різні сорти рису мають характерні якості, але найголовніше – це спосіб обробки рису. При шліфуванні рис втрачає до 60% корисних речовин. При пропарюванні зберігає до 75% вітамінів та мікроелементів.

Рис рекомендують вживати людям із розладами травлення та захворюваннями нирок. Він також зміцнює імунітет та регулює ліпідний обмін.

А ще рис відрізняється ідеальним балансом калію та натрію, що робить його продуктом номер один для людей із серцево-судинними патологіями. Разом з тим рис не рекомендований тим, хто страждає на закрепи, схильні до швидкого набору зайвої ваги та діабетиків.

Популярні новини зараз

Скрізь цю стіну ще треба пробитися: 5 найхолоднокровніших знаків Зодіаку, емоції яких важко дізнатись

Оточення Путіна загнало його в пастку, крах неминучий: що відбувається у Кремлі

Путін такого не очікував: російські військові масово труяться в Україні - почався справжній мор

"Нова" мобілізація: що загрожує українцям, які виїхали за кордон

Показати ще

Читайте також:

Один лише запах зводить з розуму: рецепт ароматної кави з халвою та молоком

Запах буде жахливий: які помилки ви припускаєте при зберіганні картоплі і чому вона почне гнити

Цей запах зводив з розуму всю Одесу: рецепт котлет по-єврейськи, які тушкують у соусі із секретом

Один лише запах вже зведе з розуму: рецепт литовських зраз зі свинячої лопатки з салом