Верховна Рада України розглядає законопроект №10209, який пропонує внести зміни до правил призову під час загальної мобілізації. Пропоновані зміни стосуватимуться безробітних та осіб, які віднесені до категорії «зарезервованих» для військової служби.

Про це пише «apostrophe»

До ключових положень законопроекту відносяться:

Залучення безробітних призовників.

До відновлення пошкодженої інфраструктури можуть бути залучені безробітні призовники, які офіційно не працевлаштовані та не мобілізовані до армії.

Добровільний заклик.

Популярні новини зараз

Комахи залишать вашу ділянку назавжди: які рослини потрібно висадити, щоб позбутися ос

Донька Олі Фреймут не соромиться обожнювати жінок привселюдно: як живе Злата в США, фото

Теплиця теж потребує догляду перед морозами: як провести дезінфекцію ґрунту правильно

Тепер готую котлети тільки так: рецепт та секрети страви, про які ви не знали

Показати ще

Мобілізація застосовуватиметься лише до призовників, які письмово погодяться захищати країну та мають відповідні моральні та вольові якості.

Мобілізація зарезервованих осіб.

Заклик може застосовуватися до осіб, які мають відстрочку або броню, але тільки в тому випадку, якщо вони пропрацювали два або більше років у державних органах на посадах, пов'язаних із застосуванням зброї.

Зміна реєстрації під час воєнного стану.

Призовникам під час військового стану буде дозволено змінити місце реєстрації за умови повідомлення про це військового комісаріату протягом трьох днів.

Скасування вікового обмеження.

Законопроектом пропонується скасувати вікову межу проходження військової служби під час військового стану, що дозволить військовослужбовцям продовжувати службу добровільно.

Тимчасовий відпуск.

Призовникам та призовникам буде дозволено залишати місце проживання терміном до одного тижня без повідомлення територіальних центрів кадрового забезпечення та спеціальних пунктів призову.

"Призовники та військовозобов'язані зможуть на тиждень залишати місце проживання і не повідомляти про це ТЦК та СП", - додали юристи, коментуючи законопроект.

Важливо відзначити, що отримання призову на військову службу не обов'язково означає негайне відправлення на передову, а скоріше служить засобом оновлення даних українських громадян у рамках їхнього громадянського обов'язку щодо захисту своєї країни.

Читайте також:

Батькам пора готуватися: скільки тепер навчатимуться українські школярі та які на них чекають сюрпризи

Як зрозуміти, що у людини відірвався тромб і чи можна її врятувати: це має знати кожен

Ви точно забудете про бур'яни наступного сезону: що потрібно зробити на городі у листопаді