У Росії дружини мобілізованих окупантів вимагали від влади повернути їхніх чоловіків із війни в Україні. Пікет відбувся у центрі Москви, на Театральній площі. У цей же час там проходив мітинг комуністів, присвячений 106-м роковинам Жовтневої революції.

Цікаво, що родичі мобілізованих заявили, що подавали заявку на проведення власної публічної акції, але в уряді Москви їм відмовили на підставі ковидних обмежень. Тому вони приєдналися до мітингу комуністів. Їхній пікет тривав не більше п'яти хвилин.

Свої вимоги росіянки передали головному комуністу Росії Геннадію Зюганову та голові "Руху на підтримку армії" Віктору Соболєву, після чого розійшлися, заявивши, що "добилися максимуму".

Про вимоги жінок, що підтримують війну, розповіло російське видання ASTRA.

Так, видання опублікувало добірку відео з жінками, які прийшли 7 листопада на мітинг КПРФ, присвячений річниці т.з. Жовтневої революції.

При цьому москвички підкреслили, що цілком і повністю підтримують вторгнення Росії в Україну, але хочуть, щоб із "нацистами" та "бендерівцями" воював хтось інший, а не їхнє подружжя.

Популярні новини зараз

Вдома тріщали, люди молилися: у Росії сталося одразу три серйозні землетруси

Вам потрібно 4 інгредієнти та 25 хвилин: найшвидший рецепт яблучного варення на зиму

Донька Олі Фреймут не соромиться обожнювати жінок привселюдно: як живе Злата в США, фото

Наталія Могилевська розповіла про проблеми із прийомною дочкою: не ходила, не їла, не говорила

Показати ще

Учасницям мітингу вдалося поспілкуватися з депутатом Держдуми РФ, головою "Руху на підтримку армії" Віктором Соболєвим. Одна з жінок, зриваючись на істерику, почала кричати йому, що її дитина "тільки почала до тата звикати, а їй знову треба їхати". Ще одна заявила, що їм уже не хочеться навіть грошей, і нагадала, що міністр оборони РФ Сергій Шойгу нібито обіцяв окупантам ротації, які воюють зараз в Україні.

"Все, все, все! Як Шойгу обіцяв, так і буде. Я йому нагадаю", - не моргнувши оком відповів Соболєв.

Цікаво, що, якщо вірити прокремлівському військору Олександру Сладкову, Путін не має наміру повертати додому мобілізованих до кінця війни.

Так, за словами Сладкова, на сьогоднішній зустрічі Володимира Путіна з репортерами, той особисто поставив президенту питання про "демобілізацію" та "заміну воюючих частин". Путін відповів, що рішення ухвалено про участь мобілізованих до кінця проведення "СВО".

"Упокоритися з такою реальністю багатьом важко. Навіть не самим мобілізованим, а їхнім рідним, – написав воєнкор. – <...> Тепер усі рівні. Усі воюють до кінця СВО".

Сладков, до речі, уточнив, що, за словами Путіна, до кінця війни залишаться не лише мобілізовані, а й добровольці, які підписали контракт із Міноборони.

Читайте також:

Не стало зірки фільму "Джентльмени удачі": цю роль пам'ятає кожен

Вусик нагадав Ірині Фаріон про її комуністичну молодість і написав "колючий" вірш

Зимові канікули для школярів та студентів: названі дати відпочинку