Сьогодні лікарі обговорюють проблему тромбозу, яка стає поширеною через сучасний спосіб життя. Цьому сприяють різні фактори, такі як підвищена згортання крові, нестача води, високий рівень цукру та холестерину.

Люди в групі ризику включають тих, хто переніс хірургічне втручання, страждає на порушення серцевого ритму, має проблеми з вагою, варикозними венами, а також вагітні, курці та літні.

Особливо обережними потрібно бути під час вагітності та в перші 40 днів після пологів, коли організм перебуває в особливо вразливому стані через підготовку до народження та втрати крові.

Також ризик збільшується у тих, хто приймає гормональні препарати, переніс операції чи травми. Важливо звернути увагу на можливу наявність онкології, оскільки кожна четверта людина із тромбозом глибоких вен також стикається з онкологічними захворюваннями.

Перші ознаки відриву тромбу включають збліднення, підвищене потовиділення, біль за грудиною, потилицю і грудну клітку, раптову задишку і втрату свідомості. У разі тромбоемболії легеневої артерії, основним симптомом є різка задишка, що супроводжується кашлем, кровохарканням та болями у грудях.

Якщо з'являться тривожні сигнали, важливо одразу викликати лікарів та не намагатися добиратися до лікарні самостійно. У разі симптомів тромбозу нижніх кінцівок, таких як посиніння та набряк ноги, необхідно негайно звернутися до лікаря швидкої допомоги, оскільки існує високий ризик смерті.

Популярні новини зараз

Про це вам ніхто не розповість: закопайте восени лавровий лист у город, і ви здивуєтеся

У жодному разі не викидайте горіхову шкаралупу у сміття: 4 способи використати її на городі

Оля Полякова відмовилась розлучатись з чоловіком і розповіла чому: розмови заходили не раз

Взимку вона шикарно підходить під картоплю: рецепт пряного та малосольного оселедця по-корейськи

Показати ще

Читайте також: