Ціна на цибулю в Україні зараз у кілька разів нижча, ніж була навесні та на початку літа цього року. Проте експерти прогнозують, що до новорічних свят ціни на цибулю можуть знову зрости, а до весни можуть зрости втричі-вчетверо.

Про це повідомляє «today»

На сьогоднішній день середня ціна цибулі у великих супермаркетах столиці становить близько 12,46 грн за кілограм. Хоча на початку листопада ціни залишалися стабільними, до Нового року вони можуть почати зростати. Аналітики прогнозують суттєве зростання цін, можливо, навесні наступного року досягнувши 40 грн за кілограм.

Зростання цін на цибулю на початку цього року було пов'язане з обмеженою внутрішньою пропозицією та обмеженням імпорту, оскільки врожай як в Україні, так і в традиційних країнах-експортерах цибулі зіткнувся з проблемами. Ціни досягли свого піку в червні 2023 року, але почали знижуватися із припливом зеленої цибулі та молодої ріпи з-за кордону.

Хоча очікується, що ціни на цибулю знову зростуть навесні через сезонні фактори, експерти не очікують повернення до високих цін, що спостерігалися раніше цього року. Тим не менш, споживачам рекомендується подумати про те, щоб запастися цибулею перед Новим роком та в перші місяці 2024 року, щоб уникнути потенційного підвищення цін.

"Я думаю, що наступного року навесні ціна ще може збільшуватися, і вартість 40 гривень за кілограм ми ще можемо побачити. Але не думаю, що ціна буде такою надхмарною, як була", – аналітик Українського клубу аграрного бізнесу (УКАБ) Максим Гопка.

Популярні новини зараз

Тепер і росіяни відчують війну: лише за одну ніч по Росії вдарили понад 100 безпілотників

Таку смакоту точно вигадали боги: рецепт картоплі, запеченої з куркою, маринованою в кефірі

Донька Олі Фреймут не соромиться обожнювати жінок привселюдно: як живе Злата в США, фото

Платне бронювання від мобілізації: скільки доведеться заплатити, щоб не боятися ТЦК – нові деталі

Показати ще

Читайте також:

Покладіть поряд один простий продукт і цибуля буде свіжою і твердою аж до самої весни

Справжній магніт для грошей: які три кімнатні рослини обов'язково мають бути у квартирі

Що буде з цінами на продукти до кінця року і до чого готуватись