Якщо вірити статистиці, то за 2022 постійне населення Росії зменшилося на 566 тис. осіб. Ще б пак, за останні три роки в результаті війни, хвороб та еміграції Росія втратила приблизно на 2 мільйони людей більше, ніж звичайно. Російські чоловіки стрімко гинуть від рук ЗСУ на війні, і тепер сухі дані статистики прирівнюють Росію до Гаїті за рівнем тривалості життя російських чоловіків. На цьому ґрунті в Росії виникла ще одна глобальна проблема – місця на громадських цвинтарях стрімко закінчуються.

У російському Новосибірську місцева влада визнала, що у них закінчуються місця на цвинтарях. Проблему назвали гострою та запевнили, що для її вирішення територію щонайменше чотирьох місць для поховань буде розширено.

Примітно, що саме в Новосибірську Гусинобродський цвинтар – це найбільше відоме поховання найманців приватної військової компанії "Вагнер" на сході Росії. Це раніше з'ясував проект "Сибір.Реалії". На цій ділянці у секторі для бійців ПВК у період із грудня 2022-го до липня 2023 року поховали 368 окупантів.

На початку листопада 2023-го місцева адміністрація заявила, що нестача місць для могил – це одна із значних міських проблем.

За даними мерії Новосибірська, резерв місцевих громадських кладовищ практично вичерпано. У зв'язку з цим департамент інвестицій, споживчого ринку, інновацій та підприємництва вирішив збільшити площу цвинтарів.

Йдеться про такі місця для поховань: "Заєльцовське", "Інське", "Південне", "Північне". Щодо останнього, то його хочуть розширити ще на 25 тисяч квадратних метрів.

Популярні новини зараз

Вже навіть посол ЄС попередила: українцям треба готуватись до дуже складних часів.

Віталій Козловський відповів про сестру, яка підтримує росію: "Це легкий хліб"

Платне бронювання від мобілізації: скільки доведеться заплатити, щоб не боятися ТЦК – нові деталі

Лукашенко зробив гучну заяву щодо війни з Україною: мабуть щось відчуває

Показати ще

До того ж, на цвинтарях планують організувати колумбарні стіни для поховання урн із прахом. "Поки невідомо, чи вдасться таким чином вирішити цю проблему", – пишуть пропагандистські ЗМІ.

"З метою оптимізації використання території громадських цвинтарів міста Новосибірська здійснюються заходи щодо будівництва колумбарних стін для поховання урн із прахом померлих", - заявили у департаменті.

Читайте також:

Призову на термінову військову службу в Україні більше не буде: підписано історичний документ

Путін їм пишався: Сили оборони завдали удару по найсучаснішому військовому кораблю Росії

Усі подумали, що це "ядерний гриб": відео потужного удару по російській базі та військових гелікоптерів

Учасник "Битви екстрасенсів" розповів, коли в Україні настане мир: доведеться терпіти