Орхідеї відомі своєю ніжною натурою, оскільки вони дуже чутливі до факторів навколишнього середовища, таких як екстремальні температури, протяги та прямі сонячні промені. Вони також дуже сприйнятливі до шкідників.

Якщо шкідниками зараження не усунути негайно, воно потенційно може поширитися на інші кімнатні рослини, що підкреслює важливість виявлення і боротьби з поширеними шкідниками орхідей.

Про це пише «uaportal»

Деякі шкідники можуть вражати як орхідеї, і інші місцеві рослини, вражаючи як листя і стебла орхідей, а й створюючи загрозу їхньому загальному благополуччю. В результаті догляд за орхідеями потребує комплексного підходу.

Садівники часто рекомендують використовувати для обробки цих рослин розчини, виготовлені з настоїв часнику або цибулі. Ось метод для кожного:

Часниковий розчин.

Популярні новини зараз

Потап розповів про вагітність Настя Каменських і дітей: хоче і хлопчиків, і дівчат

Kyivstar, Vodafone та Lifecell приготуватися: тепер почнуться штрафи через відключення світла

Оля Полякова відмовилась розлучатись з чоловіком і розповіла чому: розмови заходили не раз

Скільки тепер доведеться платити навіть за стару квартиру: що потрібно знати про нові податки

Показати ще

Для приготування часникового розчину вам знадобляться 2 зубчики часнику, які слід роздавити, а потім замочити у склянці води. Дайте часниковому настою настоятися добу, потім процідіть і додайте 400 мл дистильованої води.

Додайте до нього всього дві краплі цього розчину. Отриману рідину нанесіть на обидві сторони листя та стебел орхідеї. Додатково можна полити цим розчином ґрунт, в який посаджена орхідея.

Розчин цибулі.

Для цибульного розчину зберіть 200 грам лушпиння цибулі і залийте її літром теплої води на дві доби. Після цього процідіть розчин та розбавте його 10 л дистильованої води. Цим розчином протирайте листя і стебла орхідеї та поливайте їм ґрунт, у якому росте рослина, кожні три дні.

Ці природні засоби можуть допомогти захистити орхідеї від шкідників та забезпечити їх здоров'я та благополуччя.

Читайте також:

Пішов до сім'ї на небо: не стало відомого українського воїна. Перед цим російська ракета забрала життя його дружини, доньки та тещі

Старовинна хитрість: навіщо садівники на зиму притискають кущі малини до землі

Відповідь вас здивує: чому досвідчені водії не складають дзеркала на парковці